Svensk massmedia framställer Vita hjälmarna som hjältar när uppgifter gör gällande att de är en del av ISIS. En videon av fransmannen Pierre Le Corf presenterar nya bevis.

Pierre Le Corf driver välgörenhetsorganisationen We Are Super Heroes och har befunnit sig i Aleppo senaste året där han dokumenterat sina upplevelser.

Han skrev nyligen ett öppet brev till franska presidenten Hollande om situationen i Syrien där han vittnar om att det inte finns några rebeller, bara terrorister, och att Vita hjälmarna är räddningsarbetare på dagen och terrorister på natten. Han skriver:

”As a French citizen, I refuse to support my country’s criminal foreign policy”

Nu presenterar han en video där man ser högkvarteret för Vita hjälmarna ligga granne med en byggnad som hyste terrorister från al-Nusra. Inne i byggnaden för Vita hjälmarna syns flaggor och andra tecken på deras nära relation till ISIS.

På videon ses även sjukhuset M10 som enligt uppgifter i väst, inklusive svensk mainstream media, flera gånger ska ha bombats sönder och samman. Pierre Le Corf visar att detta inte stämmer och att sjukhuset ska ha använts av terrorister i al-Nusra.