Svensk massmedia framställer Vita hjälmarna som hjältar när uppgifter gör gällande att de är en del av ISIS. En videon av fransmannen Pierre Le Corf presenterar nya bevis.

Pierre Le Corf driver välgörenhetsorganisationen We Are Super Heroes och har befunnit sig i Aleppo senaste året där han dokumenterat sina upplevelser.

Han skrev nyligen ett öppet brev till franska presidenten Hollande om situationen i Syrien där han vittnar om att det inte finns några rebeller, bara terrorister, och att Vita hjälmarna är räddningsarbetare på dagen och terrorister på natten. Han skriver:

”As a French citizen, I refuse to support my country’s criminal foreign policy”

Nu presenterar han en video där man ser högkvarteret för Vita hjälmarna ligga granne med en byggnad som hyste terrorister från al-Nusra. Inne i byggnaden för Vita hjälmarna syns flaggor och andra tecken på deras nära relation till ISIS.

På videon ses även sjukhuset M10 som enligt uppgifter i väst, inklusive svensk mainstream media, flera gånger ska ha bombats sönder och samman. Pierre Le Corf visar att detta inte stämmer och att sjukhuset ska ha använts av terrorister i al-Nusra.

palbergstrom.com

45 KOMMENTARER

 1. Ja, det var väl väntat! Det komiska är ju att MSM hjälper skurkarna i IS att för ut sin lögnaktiga propaganda….sen att politikerna i väst använder IS för egna syften är ju en skandal i sig!

  • Dom får även gratis bostad och utbildning när dom kommer hem medans vi har 70.000 fattigpensionärer som är lika undernärda som barnen i Afrika..

    • Sök och du finner precis allt.. är inte imot invandring men då måste det ske så att det är hållbart.. 2030 kommer Sverige vara ett u-land om inte ett mirakel sker..

     • Hittar bara en som säger att 70000 fattigpensionärer hade vi för flera år sedan och han påstår nu att det är 130 000 fattigpensionärer.

      Så de kan inte var du som påstå detta däremot var han ensam om att påstå detta så det kan inte vara sant.

     • 75.000 som svälter och 15.000 som är gravt undernärda och som riskerar att dö en plågsam död var det visst.. förlåt för att jag hade fel..

     • Fattigpensionärer svälter inte och det finns inte 15.000 som är gravt undernärda och som riskerar att dö en plågsam död i Sverige utan du måste beskriva något fattigare land.

      Dessutom kommer regeringen att ändra så de får mer pengar.

     • Google så finner du svaren.. Om pensionärerna ska få mer pengar måste skatten höjas men det borde den inte behövas göra eftersom invandringen är så lönsam enligt dig.. Dom så kallade höjningarna dom gjort har ätits upp av sänkt bostadsbidrag.. Ta nu fram riktiga bevis för att invandringen är lönsam ! För på AMS så finns det stora skyltar som medelar om du anställer en nyanländ så betalt staten 80% av lönen.. som skrivet innan så kommer Sverige vara ett u-land 2030 i nivå med Cuba och till o med Balt länderna går om oss ekonomiskt… Men du myser väl enbart när vi blir ett u-land din kommunist ..

     • Man kan googla fram vad som helst idag så tack för att du uppmanar mig till det då det inte finns några som helst garantier att jag skulle hitta det du vill att jag ska hitta.

     • Du antar att fattigpensionärerna har orsakats av invandringen men Sverige har budgetöverskott så det går inte ihop.

      Dessutom jobbar en hel del invandrare i vården och skulle de inte göra det skulle vi ha värre personalbrist än vi har idag vilket skulle förvärra situationen för pensionärerna ytterligare.

     • Du är fan dum i huvudet på riktigt, förlåt för ordvalet men inget kan beskriva det bättre.. Du är medveten om att vi har minst personaltäthet inom sjukvård pga av den ansvarslösa invandringen som skett dom 8 senare åren ? Varför tror du vårdköerna bara ökar och ökar ? Fattigpensionärerna är fattiga delvis pga av invandringen då många faktiskt går rakt in som pensionärer direkt och de som arbetar hinner inte betala in tillräckligt för att stå för sin egen pension.. Budgetöverskottet hade inte kunnat ske ifall vi inte lånat pengar för att bekosta skiten men tydligen är lån för att dölja ekonomiska problem en bra sak ? Vid nästa ekonomiska krasch så kommer Greklands problem framstå som en varm sommarvind ijämförelse med vad som kommer ske i Sverige..

     • Men vad du hakar upp dig på invandringen. Ta och emigrera om du ogillar så mycket vad vi gör i Sverige och flytta till Ungern.

     • Att du tycker om att Sverige är på väg mot ett bottenlöst hål har jag förstått.. I Ungern sätter som sitt eget folk först och främst det ser jag verkligen inte som något dåligt.. Men fortsätter idiotin är svensken minoritet i sitt eget land senast 2050 vilket du verkar tycka är en bra sak.. Men som sagt vi får se vem som skrattar mest vid den kommande kraschen.. socialister och liberaler som dig kommer bli väst samhällets totala förfall..

     • Ungern har ett födelsetal på 1,34. 2,1 behövs för att befolkningen inte ska minska. Därför har Ungerns befolkning minskat varje år sedan 1981. Så med nuvarande politik under en längre tid kommer Ungerns befolkning att sakta försvinna.

     • Vad ska alla människor arbeta med i framtiden då ny teknik kommer ta över inom dom flesta områden ? Inom enbart en 30 års period så kommer behovet av vårdpersonal minska med minst 30-40% inom andra områden kommer slakten vara än värr.. Varför tycker du det är bra att vi hjälper 1 person här i Sverige när vi kan hjälpa 70 personer i närområdet ? Enda anledning dom flesta väljer Sverige är pga sv dom höga bidragen annars ”flyr” man inte genom 8-10 säkra länder som tex Danmark, där dom förövrigt intervjuade folk som försökte gå över Öresundsbron om varför som inte stannade i Danmark.. Det var enbart för högre Bidrag dom tog sig hit vilket är ett mörkat faktum.. Förövrigt är jag övertygad om att du själv bor väldigt långt ifrån mångkulturen du förespråkar.. Ingen stans på jorden har och i historien har mångkultur fungerat det slutar alltid i kaos och förfall för annars hade väl Malmö blomstrat ?

     • Automatisering har alltid tagit bort jobb men även orsakat nya som vi nu inte vet vilka de kan bli.

      Jag bor i Norrland där alla välkomnar flyktingar då de är så uppenbart vilka avfolkningsbygder som finns här. De som kom till Arvidsjaur så sa kommunens ordförande att han hoppades att många flyktingar skulle bli nya invånare och stanna kvar.

      Sverige är en glest befolkat land med drygt 22 inv/km2. Det ska jämföras med Nederländerna där jag känner en som kommer därifrån och har ett företag i min stad. Där är befolkningstäthet 410 inv/km2. Om Sverige hade Nederländernas befolkningstäthet skulle vi vara 183 miljoner.

     • Lycka till när bidragen från staten sinar och utgifterna hamnar på kommun istället !

     • Om du vet det kan du ju tala om vilka inom staten som håller på med finanser som du känner för att de kontakterna måste du ha annars är din utsaga en ren gissning.

     • Malmö och Norrköping för över 6 miljarder årligen för att täcka det du påstår vara lönsamt.. Första tiden betalt staten ut etablerings ersättning sen hamnar kostnaderna på kommunerna.. Finns flera artiklar om detta men dom tror du väl inte på.. Själv har du inte lagt fram ett enda bevis för det du själv tror är sant.. Så du tror på fullaste allvar att staten står för kostnaden tills en person blivit anställd ? Du verkar även tro att kostnaden från 1 års invandring upphör året efter ?

     • Men vad du feltolkar vad jag menar. Känner inte igen mig ett dugg i all du påstår i detta inlägg.

      Var har jag påstå något om lönsamhet?

      Om att veta saker: Ta och redovisa hur du fått fram 6 miljarder från de två städerna.

      Hittills har det gått dåligt för dig att kunna själv allt då påstår utan man ska läsa saker istället men sluta då att påstå att du vet för då är det de som skrivit det man ska läsa som vet och inte du

     • Ta och läs det Tino S lr Assar Lindbäck skrivit så kanske du inser att det är ett svart hål.. Om det inte är lönsamt hur kan det då vara bar för pensionerna ? Fram med dina bevis nu om jag skulle ljuga ?

     • Står inte ett ord om varken flykting eller pensionärer i den artikeln och som ett brev på posten ska man läsa något. Kan du inte själv dina argument.

      Tino S och Assar Lindbäck är två med åsikter och inte facit så de finns andra åsikter om ämnet.
      Sen väljer inte flyktingar sin situation utan det är konflikter och krig de kommer ifrån.

     • Flykting är man fortfarande enbart när man flytt från krig vilket enbart ett fåtal lyckats göra och då med direkt flyg.. Ekonomiska migranter kan jag godta då dom flesta flytt från fruktansvärda Tyskland lr Danmark.. Men har du en enda national ekonom som kan bevisa motsatsen till vad jag enligt dig ”tror” utan att räkna in bidrag som inkomst lr räkna med bidragsfinansierade arbeten så skulle även jag bli glad.. Dom jag hänvisat till duger tydligen inte så du måste sitta inte på något jag missat.. Men lycka till med dom nya arbetstillfällena där uppe i glesbygden som inte är genererade av skattepengar så får jag tacka för mig! Men kom ihåg att jag försökte få sig öppna ögnen när skiten väl träffar fläkten !

     • Fortfarande krävs det att ca 85% av en grupp arbetar för att vara självbärande vilket ingen grupp uppnått.. Det krävs även att man arbetar minst 45 år och har en inkomst över 280.000 kr.. Tino S har slagit hål på allt det där du försökte med som bevis men ingen har kunnat slå hål på det han presenterar om man inte räknar in bidrag som inkomst.. Gå in på SCB om du kan läsa av stattestik så kanske det ev klarnar mer.. Vart hamnar kostnaden efter att etablerings ersättningen försvunnit från staten ? Försvinner kostnaden för bidrag, skola, vård osv efter det i tomma intet ?

     • Tino S som du anser vara facit är inte det i utan en åsikt i mängden.
      Jag har varit in på SCB och tittat dess statistik och jag tycker inte den stödjer dina åsikter om det nu skulle klarna mer.
      Statistik är känt för att den går att tolka i olika riktningar för.
      Är en glas med 50 % vatten halvfullt eller halvtomt.

     • Men det krävs fortfarande att minst 85% av en grupp arbetar för att vara sjävbärande.. det krävs fortfarande att man arbetar 45 år + för att få en självbärande pension.. genomsnitts invandrar mannen kommer vid 40 år + .. men lycka till när etableringsbidraget upphör och kostnaden hamnar på kommunerna.. i alla uträkningar där det går Plus så är bidrag en + inkomst.. Vi får se vid nästa ekonomiska krasch hur rolig det blir för dig som sitter på lån..

     • Jag har snart inga lån alla och fler gånger mer pengar än vad lånet är på.
      Så du kommer men felaktig gissning även denna gång.
      Om någon startar en företag av dem kan de betala in mycket av det företagets vinst i pension. En jag känner betalar ca 13 000 kr/mån via sitt företag till sin pension.

     • Hoppas du har dom på banken den dagen kommer så staten tar 30% av dom rakt av..

     • Ja vill man vara så negativ till det mesta som du är så är det fritt fram att vara så men vilket uselt liv man får.

     • Kan garantera dig att mitt liv är bättre än ditt och dom flesta andras men leva som en struts med huvudet i sanden fungerar tydligen bra det med..

     • På vilket sätt att ditt liv bättre när du har så negativ syn på tillvaron En som ser möjligheterna borde väl ha det bättre.

      På vilket sätt gör du världen bättre.

     • På vilket sett ”borde” mitt liv vara sämre för att jag ser på en sak annorlunda och med fakta i ryggen ? Tycker du själv att utvecklingen i Sverige är possitiv ? Vilka möjligheter ser du i att allt fler får det katastrofalt sämre ? Ser du det som possitivt att välfärdsstaten kommer behövas nedmonteras med tiden ? Ser du det som något possitivt att våran ekonomi kommer vara i klass med Cuba’s runt 2030 och en kriminalitet likt den i Sydamerika ? På vilket sett har du gjort världen bättre ? Men fortsätt påheja det fantastiska du tydligen är övertygad om så får du se med tiden om du har den på din sida att jag hade rätt..

     • Vad som kommer att ske 2030 är ju bara spekulationer för det kan ingen veta något om idag.

      Det här att tro att man kommer att ha rätt i framtiden är också vanligt här på vaken.se för idag är inte särskilt mycket bekräftat.

      Jag har kollat på det gamla forumet bakåt så långt det går och det är slående hur dåligt man har gissat om framtiden.

     • kom bara ihåg det jag skrivit så får du se .. Men fortsätt tro du så fortsätter jag med mitt vetande.. Det enda jag haft fel på när jag ”spått” om framtiden är att det blivit mycket värr än vad jag trott och inget pekar på motsatsen idag.. Om inte ett mirakel sker så kommer Sverige vara ett av dom fattigaste länderna i hela Europa med en ekonomi likt den cuba har men det är väl en socialist våta dröm.. Förstår inte hur du kan anse att Sverige är på rätt väg bara när det enbart blir sämre och sämre för dom svaga..

     • Det du anser bli sämre och sämre är inte sant. Sverige är världens 15:e rikaste land och fattigpensionärerna kan söka bidrag (från Pensionsmyndigheten): Om du ändå har svårt att klara dig så finns det äldreförsörjningsstöd och bostadstillägg som man kan få, det senare med flera tusenlappar i månaden, även om du till exempel äger en bostadsrätt.

     • Bidrag är socialisternas melodi men det kommer bli Sveriges fall rakt med i avgrunden men då är du väl nöjd.. Hoppas du innerligt blir drabbad av det nya och trygga Sverige som växer fram men tyvärr verkar det inte drabba idioterna som lever längst från det.. BNP per capita är det som visar hur folket har det och det stört dyker år efter år.. Hoppas även du blir sjuk så du får se hur bra sjukvården har blivit man kan ev ha tur där med men det har inte alla.. Orkar inte försöka övertyga dig längre för gamla socialister är nog det blindaste och mest trögtänkta som finns.. Det är fan inte konstigt att Sverige ser ut som det gör med en enorm underklass som växer sig allt större men det är väl meningen med sosialisem att alla ska ha det lika jävla illa.. Hoppas verkligen att lånen för att driva kalaset upphör snart så får du verkligen se hur fort det kommer gå..

     • Jag är ingen socialist så även här har du fel. Att du inte orkar övertyga mig är en vaken.se sjuka. Varför flyttar du inte om nu det ska dyka upp sådana katastrofer som du utmålar någon gång i framtiden.

     • Har mitt på det torra.. Men fortsätt stöd förfallet av landet och blunda för utvecklingen så blir det säkert bra.. Inte ett enda bevis har du kunnat ta fram att jag har fel men ändå så har jag tydligen det.. Hela Sverige kommer vara som Malmö tack vare sådana som dig, ett fint land du lämnar till dina förmodade barn och barnbarn.. Och socialist är du till 100% för annars hade du aldrig kommit med lösning Bidrag och åter bidrag..

     • Har du missat inlägget från mig med de tre länkarna eller är bevis för dig bara det som talar för dig. Återigen Tino S är en ekonom i högen och har alltså bara en av alla åsikter som finns.

 2. Man vad ni dra fel slutsatser. Var verkar de vita hjälmarna. I söndagsskolan verkar ni vilja men de verkar i stridszonerna och då kan man få på sig att gynna än den en sidan än den andra sidan vilka alla får på sig som verkar i stridszoner så de är inte unikt för de vita hjälmarna men ni framför dåliga rykten om de vita hjälmarna så ni bidrar till en sämre värld. Åk själv till kaoset i stridszonerna så får ni se hur enkelt det är att hjälpa de skadade. En del tänker in längre än näsan räcker och dit hör vaken.se med sin propaganda.

  • Du är medveten om att där bomberna slog ner så hämtade dom vitahjälmarna Isis terrorister istället för barn !!! Men stötta terroristerna du bara och fortsätt få din sanning från afton-oran och liknande skräp medier..

   • Typiskt att få så nedvärderande kommentar här på vaken.se. Varför är du och andra för folk som är så lättstötta att ni inte tå att bli emotsagda.

    Ta och visa de du säger om de vita hjälmarna med en säker källa att det är sant. En säker källa är en källa var uppgifter går att kontrollera.

    • Jag litar mer på min syrisk kristna vän som flytt från helvetet än mainstream media här hemma och övriga världen.. Vad har du för bevis ?

     • Så här svarar Raed al-Saleh som är ledare för Vita Hjälm om anklagelserna att de samarbetare mad al-Qaida:

      ”Om det är någon som ligger under rasmassorna, så frågar vi inte dem vem de tillhör, det är en människa och vi hjälper till. Då frågar vi inte om deras religion eller vem de stödjer politiskt”

LÄMNA ETT SVAR

Vänligen ange din kommentar!
Vänligen ange ditt namn här