De ryska skojarna utgav sig för att vara Ukrainas förra president Petro Porosjenko. Under samtalet medger Hollande igen att det enda syftet med Minskavtalen var att köpa tid för att stärka Ukrainas stridsförmåga, skriver Tass.

– Och det är därför vi bör tala till stöd för Minskförhandlingarna, eftersom det var just under denna sjuårsperiod som Ukraina fick medel att befästa sig, säger Hollande i busringningen.

”Hollande medger att det verkliga syftet med överenskommelserna var att köpa tid för att beväpna och träna Ukrainas styrkor”, skriver RT.

Men den förra franska presidenten säger fler saker. Han säger också att Ukrainakriget kommer forma den nya maktbalansen i världen och att ”om Ukraina vinner, vilket jag helhjärtat vill, då skulle det tjäna som ett bakslag för auktoritära regimer” som Kina, Iran och Turkiet. Det avslöjas också att Petro Porosjenko spelade en ”nyckelroll” i att avsätta Ukrainas president fram till 2014, Viktor Janukovitj, och att driva Ukraina mot EU. Hollande säger, enligt RT, att om Porosjenko inte hade besökt Paris 2013 ”skulle det inte ha funnits någon Maidan och du skulle inte ha uppnått din seger”.

Läs mer på swebbtv.se, Hollande lurad av busringare – säger Minskavtalen skulle köpa tid åt Ukraina

LÄMNA ETT SVAR

Vänligen ange din kommentar!
Vänligen ange ditt namn här