Propagandastormen för ett starkare EU och mindre demokrati fortsätter.

Den norska nobelkommittén visar än en gång hur de saknar både tillräckligt med självständighet och finkänsla för neutralitet i sin bedömning.

Går det att avsätta dem på något sätt? De är korrumperade helt enkelt. Fredspriset till EU är politiskt menat att förstärka EU:s makt, inflyttande och politik och inget annat.

Fredspriset till Barack Obama samtidigt som hans drönare slår ner och dödar civila lite här och var som det passar, var tydligen bara en början på Fredspriset som verktyg åt en väst-lobby.

För oss som sökt förstå den globala utvecklingen och som inte vadar runt i skvaldebatten är det här precis enligt manus. För när nu EU ges maximal kraft så är frågan, vad är det då för EU som man stärker upp?

Ordförande Barosso sa i sitt tal i September:
”vi måste fullborda en djup och verklig ekonomisk union, baserad på en politisk union”.

Men det är också vad ledarsidor i svenska media försiktigt velat säga. Mestadels genom att publicera EU-lobbyisters artiklar och rop på starkare makt och politiska unioner.

Men värre är, Barosso fortsätter:

”Globaliseringen kräver ett mer enat Europa. Större enighet kräver mer integration. Mer integration kräver mer demokrati”.

Mer centralisering och makt åt EU = demorkrati!?

Hmm, krig var visst lika med fred också (G Orwell)

Utvecklingen mot fascism går vidare precis som jag tjatat om i mina krönikor tidigare.

Och utvecklingen är precis den som NEJ-sidan lyfte fram och som JA-lobbyn 1994 inför folkomröstningen kallade för hjärnspöken.

Debatt- pch medialobbyn, ”Stimmet” som jag kallar det, skriker ”konspirationsteorier” om varningarna.

De väsnas därunder presseningen på skottkärran som kör dem mot en allt starkare global maktstruktur. De varken vill, förstår eller är förmögna att ta i detta på allvar.

Istället väljer de, som under den sista månaden, att helt vägra ta upp unionsfrågan och skapa en debatt om vår demokrati.

Skapa inte oro bland folket utan låt den här nya inriktningen löpa på. Det är vad redaktörer och ägare önskar.

Ordet demokrati som annars används titt som tätt är bara ett redskap för dem och ingenting som de i grunden önskar och står för. De gör narr av hela demokratibegreppet medan trötta människor inte orkar bry sig och istället bara lapar i sig via tv och tidnngar. Som att marinera en köttbit.

Media försvarar bara sin art, sina karriärer och sin lilla låda av koncensus som folket ska formas efter.

Ledsen Alfred, men din goda fredstanke är i händerna på en politik/media/ekonomi-elit som fullständigt skiter i fred och samvaro mellan människor.

Som fullständigt kör över människor som blir alltmer indignerade över hur makt och inflytande dunstar bort till förmån för ett obegripligt rökmoln av en centralisering/globalisering. Män i kostymer som styr över vår värld från en främmande planet och med ett plikttroget media som understöd.

Riktnigen är klar och det är upp till dig att våga se den, att hoppa ur skottkärran och våga tänka egna tankar.

Att sätta stopp för allt det där kyliga, distanserade och gråa töcknet som vi alla sakta förlyttas in i.
Barometern pekar på istid, vakna!

Bara vi själva kan ändra på den utvecklingen genom att stå upp för grundvärden som medbestämmande, demokrati som existerar på riktigt och för en riktig kontakt mellan människor grundad på mänsklig längtan och inte på låtsaspengar, räntor och korruption.

Häng på!

Av: Mats Sederholm, Allt enligt manus

Klarsikt

LÄMNA ETT SVAR

Vänligen ange din kommentar!
Vänligen ange ditt namn här