Det har varit val till EU-parlamentet och olika grupperingar har formerat sig. Samtliga kommissionärer ska nu tillsättas och utrustas med varsin portfölj, trevligt. Men varför så tyst om det mest inflytelserika partiet, det Amerikanska partiet som från kulisserna styr sina europeiska marionetter.

Europeiska parlamentet har nyligen antagit en resolution som kräver att unionen upphör med att behandla Ryssland som en strategisk partner utan snarare som en fiende till mänskligheten. Samtidigt utfärdar kommissionen en varning för kinesiska hot. Resolutionen kunde lika gärna ha varit undertecknad i Washington.

Det heter i resolutionen att: ”Russia can no longer be considered as a strategic partner, and the European Union must be ready to impose further sanctions if it continues to violate international law.” This is the resolution approved by the European Parlament on 12 Mars with 402 votes for, 163 against and 89 abstentions.

Resolutionen presenterades av den lettiske parlamentarikern Sandra Kalniete, som är känd som en rabiat russofob. Hon går in för sitt kall att svartmåla och förtala Ryssland av hela sitt hjärta och all sin kraft men utan förstånd. Om inte annan så borde hon förstå att EU som ger sig ut för att vara ett fredsprojekt, inte kan bemöta sin närmaste granne med lögner och förtal. Undantaget kan i så fall vara om man agerar som marionett för en främmande makt.

I anslutning till resolutionen går hon med kraft in för att anklaga Ryssland för övergrepp i Ukraina och Georgien, men också för att ha intervenerat i Syrien och Libyen och sedan fortsätter hon att undan för undan plantera sin historiska vrångbild i ett slumrande parlament.

Låt mig i korthet bemöta henne på ovannämnda punkter.

Ukraina: Redan i oktober 2013 startade ett Tech Camp på amerikanska ambassaden i Kiev där högerextrema våldsmän fick bland annat lära sig hur man får fart på kravaller och hur man håller polisen utanför vid egna masskjutningar. När statskuppen genomfördes i februari 2014 fanns redan USAs utsända Viktoria Nuland med i bakgrunden och så snart den folkvalde presidenten, Viktor Janukovytj, flytt landet, kunde hon som amerikansk medborgare tillsätta sin egen kandidat, Arsenij Jatsenjuk som regeringschef. Han bildade snabbt en regering där 4 nazister ingick. Den regeringen kom sedan att