Förespråkare för den här terapin, som även kallas jordning, hävdar att den kan hjälpa till att lindra smärta, minska stress, depressioner och ångest och hjälpa oss att hantera smärta bättre. En ny forskningsstudie ger dem rätt.

En grupp på 16 massageterapeuter, ett yrke där många regelbundet drabbas av smärta och åkommor, rapporterade att de kände mindre smärta och fick bättre sömn, sedan de jordats varje dag under en månads tid.

Forskare vid University of California i San Diego testade jordning i den här gruppen under en sexveckorsperiod, vilket inkluderade två veckor då de inte använde tekniken. Under de fyra veckorna av jordning, var de barfota hela dagen och sov på ett lakan som hade en jordad anslutning till marken utanför sovrummet.


Under de sex veckorna bedömdes deras smärta, fysiska funktion, ångest, depression, trötthetsnivåer och sömnmönster och terapeuterna rapporterade «betydande» förbättringar under de veckor de var jordade, rapporterade forskarna. Biomarkörer för inflammation, blodviskositet och variationer i hjärtfrekvensen hade också förbättrats.


Läs mer på tv-helse.se

LÄMNA ETT SVAR

Vänligen ange din kommentar!
Vänligen ange ditt namn här