”Det är inte en fråga om huruvida krig och terrorattacker är verkliga eller ej. Att segra är omöjligt. Krig är inte menade att bli vunna, De är menade att hållas igång av de som styr bakom regeringar. Ett hierarkiskt samhälle är bara möjligt att bygga på en grund av fattigdom, okunnighet och ignorans. Denna nya version är det förflutna, och inget annat förflutet kan nånsin ha existerat. I princip är alltid krig planerade för att hålla samhället precis på gränsen till svält (och rädsla). Krig utkämpas av de som regerar över sina egna undersåtar. Och dess syfte är varken seger över ”Terror” eller extremism, utan att hålla samhällets struktur intakt.” – George Orwell, Feat. Tobias Axner

Verkligheten: Det har nu gått 14 år sedan George Bush o Co, ljög för hela världen, och startade kriget mot terrorn efter en attack som aldrig lämnat så många frågetecken efter sig.

”I en värld av universellt bedrägeri är det en revolutionerande handling att tala sanning…” – George Orwell
I 1984 är du kriminell och anses vara psykiskt sjuk om du tänker fritt, utanför boxen, och bör utsättas för sträckbänk och elshocker för att omforma din hjärna. Det eller nackskott.

Verkligheten : Nyligen har forskarna bakom den populära och växande diagnosen ADHD ”upptäckt” en ny diagnos som kallas ”Oppositional defiant disorder”. Tecken på symptom: Har ofta svårt att följa regler satta av auktoritetsfigurer som lärare och föräldrar, tappar ofta tålamodet, ilska, måste ifrågasätta och diskutera med andra. Behandling kan vara medicin eller beteendeterapi.

I 1984 övervakas alla, förutom ledarna. Ibland vet arbetarna om det (då de sitter vid sina arbetsplatser och hemma) men ofta i hemlighet. De kan inte stänga av sina TV-apparater med propaganda och meningslös information. Endast ledarna vet sanningen.

Verkligheten: Aldrig har offentlighetsprincipen varit så inskränkt i Sverige som nu. Januari 2014 kom en ny lag där EU-handlingar blir sekretessbelagda illa kvickt. Vi får allt svårare att begära ut dokument. I USA har NSA-skandalen och Snowden glömts bort bland nya rubriker om krig, terror, Ryss-hat, dieter, Islam, anti-allt-möjligt…och aldrig har det varit så många fördummande program på TV som nu.

I 1984 finns ”tankepolisen” som håller koll på invånarna så de tänker ”rätt” tankar, och har ”rätt” åsikter.

I Verkligheten så vinklar ofta nyhetsmedier händelser så att vi blir våra egna åsiktspoliser, om inte någon annan hinner före. Vi blir rädda för att tänka själva och lita på magkänsla. För ” Om det sägs på nyheterna är det sant” …. Tänk då på att privata bolag äger media nuförtiden. Bolag drivs inte av sanning. Bolag drivs av vinstintresse. Journalister däremot kan drivas av sanning, men har tyvärr inte möjlighet att alltid lyckas nå den i dagens arbetsklimat.

Vad är då positivt i denna röra? Det positiva, och det som ger mig hopp om att 1984 inte kommer att realiseras, är människans kärlek till varandra. Människans rättspatos. Att ”FRIHET” är en av de högsta önskningarna hos oss. Kära medmänniskor, remmarna stramas åt, tiden skyndar iväg. Många är rädda nu, men det finns ingenting att vara rädd för. Godheten har redan vunnit i och med att mycket är kaotiskt just nu. En sista slutstrid om vårt medvetande innan vi väljer sida: Ljuset, eller mörkret, Kärlek, eller Rädsla.

Som Yoda sa ”Fear is the path to the dark side. Fear leads to anger. Anger leads to hate. Hate leads to suffering.”

Eller som Ghandi sa ”Love is the strongest force the world possesses, and yet it is the humblest imaginable”.

LÄMNA ETT SVAR

Vänligen ange din kommentar!
Vänligen ange ditt namn här