Svenskt Vattens VD Anders Finnson debatterar i NyTeknik för att ett brett förbud mot silver i konsumentprodukter bör införas. Det sker bara några dagar efter att miljöminister Lena Ek sagt att man bör ta bort silver från marknaden. Utspelen verkar vara samordnade. Etablissemanget tycks vilja förbjuda allt silver i träningskläder, skärbrädor och kolloidalt silver, skriver Anders Sultan bakom ett bolag som säljer hälsotillskott.

Detta trots att silverutsläppen minskat med 90% sedan toppen i slutet av 1980-talet och att det inte finns varken miljöskador eller resistenta bakterier rapporterade från denna era.

Detta trots att påståenden om uppkomsten av resistenta bakterier bara är spekulationer och inte finns påvisade i en enda studie. Man ”tror” och spekulerar i att det kan vara skadligt. Det ”kan” är ett vanligt ord, men hur ofta förbjuds saker som man ”tror” är farliga?

Vi har levt med silver vid vår sida i tusentals år i halsband, armband, ringar, bestick, tallrikar och bägare. Trots det envisas man med att försöka få folk att tro att just nu så kommer alla bakterier bli immuna mot det lilla silver som kommer till reningsverken. Detta trots att det kom 10 gånger mer på slutet av 1980-talet, utan att det blev några problem.

Läs mer på newsvoice.se, Anders Sultan: Etablissemanget försöker (baserat på tro) förbjuda silver i konsumentprodukter

LÄMNA ETT SVAR

Vänligen ange din kommentar!
Vänligen ange ditt namn här