När Anettes son tog emot sin andra dos av Pfizers covidvaccin gjorde han det för att andra var rädda, inte för att han själv var rädd. Några veckor senare låg han på sjukhuset strängt övervakad av vårdpersonal eftersom risken att han skulle få en hjärtinfarkt bedömdes som mycket hög på grund av ett flertal blodproppar. En läkare vågade, trots det tabubelagda i att uppmärksamma biverkningar av covidvacciner, säga att blodpropparna av allt att döma orsakats av vaccinet.

När Anettes 22-årige sons arm plötsligt svullnade upp åkte de in till akuten i Huddinge där de fick ett minst sagt barskt mottagande. Personalen ifrågasatte om han ens var sjuk och frågade om han inte bara ”tränat lite för mycket”, eftersom han är vältränad och allmänt hälsosam, berättar Anette i en video hon publicerat på Youtube.

Dock fick han till slut ändå undersökas och man kom fram till att armen var svullen på grund av en blodpropp. De skickade sedan tillbaka honom till väntrummet där han fick sitta och vänta hela natten, först morgonen därpå röntgades han. Läkaren som sena