Ännu hårdare restriktioner att vänta till jul

ansiktsmask aerosoliserar Munskyddstvång sprider sig i Tyskland belgiska läkare Brittiska regeringens munskydd mot virus Läkaruppropet

Trots pandemiöverdrifterna kan den pågående coronarepressionen hårdna ytterligare lagom till jullovet – där myndigheterna begränsar resande och uppmanar alla att bära munskydd. Flera profilerade tyckare stämmer in i massmedias höga tonläge och efterlyser ännu hårdare restriktioner i Sverige.

Fredrik Elgh, professor i virologi och flitigt anlitad tyckare i massmedier i coronarelaterade frågor, säger till Bonniertidningen Expressen att han inte tror att ”sjukvården kommer att acceptera att den här kurvan fortsätter”.

Elgh är inte nöjd med begränsningarna och hade helst sett att samtliga butiker stängdes ner och att all undervisning gick över till distans. Därtill hoppas han att myndigheterna går ut och rekommenderar att svenskarna bär munskydd så snart som möjligt.

– Det är en åtgärd som är väldigt lätt att rekommendera och som skulle ha viss effekt åtminstone, kommenterar Finn Nilson, docent i riskhantering vid Karlstad universitet.

Läs mer på nyadagbladet.se, Ännu hårdare restriktioner att vänta till jul

Lämna ett svar

Please enter your comment!
Please enter your name here