Salt kanske inte verkar lika viktigt som mat och dricksvatten för ditt förberedelseslager, men denna artikel har många överlevnads- och förberedelseanvändningar runt om i huset.

Här är åtta skäl till varför salt är en mångsidig och oumbärlig artikel i ditt kök, på din gård eller i ditt överlevnadsskafferi.

Det är en nödvändig artikel för förberedelser och överlevnad
Salt är en nödvändig artikel för förberedelser och överlevnad. Under ett strömavbrott eller annan nödsituation kan du använda salt för att rena vatten.

Det kan också användas för att konservera mat, så bunkra upp med salt om du vill göra inlagda grönsaker eller andra fermenterade livsmedel efter en kris.

För matlagning
Även om du inte upplever en katastrof, kommer du att behöva salt för matberedning och som en smakförstärkare. En nypa salt kan göra mycket för att framhäva smaken på maten.

För att lägga till lite extra smak på dina måltider i en nödsituation, strö över salt.

För att öka ditt intag av mineraler kan du också bunkra upp med rosa Himalayasalt.

Medan både bordssalt och rosa Himalayasalt till största del består av natriumklorid, innehåller det senare upp till 84 andra mineraler och spårelement.

Rosa Himalayasalt innehåller vanliga mineraler som kalcium och kalium och mindre kända mineraler som molybden och strontium.

En studie analyserade mineralinnehållet i olika typer av salter, inklusive rosa Himalayasalt och vanligt bordssalt. Resultaten visade att medan bordssalt kan innehålla mer natrium, har rosa Himalayasalt mer kalcium, järn, magnesium och kalium.

För livsmedelskonservering
Salt är utmärkt för att naturligt konservera mat, vilket gör det till en idealisk artikel för dem som vill bearbeta mat efter en katastrof. När det tillsätts till kött i rätt proportioner kan salt hjälpa till att förhindra försämring och hålla köttet färskt under en längre period.

Dessutom kan salt användas för att lägga in grönsaker. Denna konserveringsmetod är effektiv och som en bonus tillför den också en läcker smak till dina grönsaker.

För giftfri skadedjurskontroll
Salt är en giftfri metod för att avskräcka skadedjur.

Om du har ett myrproblem hemma, strö lite salt runt dörröppningar och fönsterbrädor för att hålla myror och andra insekter borta från ditt hus.

För rengöring
Salt är också idealiskt för de som vill undvika giftiga ingredienser i många butiksköpta rengöringsprodukter.

Till exempel kan tillägg av lite salt till en fuktig svamp hjälpa till att ta bort envisa fläckar från bänkskivor och diskbänkar.

Du kan också använda salt för att rengöra delikata föremål som fint porslin och kristall. Skölj väl efter rengöring.

För första hjälpen
Salt har även vissa användningsområden för första hjälpen. Om du får ett snitt eller brännskada kan applicering av lite salt på det drabbade området hjälpa till att rengöra såret och påskynda läkningen.

Tänk på att applicera salt på ett sår kan vara ganska smärtsamt, så applicera inte för mycket.

För mjukvattensystem
Om du föredrar mjukt vatten, eller om någon hemma behöver det som en del av behandlingen för känslig hud, är det viktigt att ha grovt eller pelletiserat salt för din tank.

För att smälta is
Salt är också användbart om du behöver avlägsna isbildning på din trottoar eller uppfart under vintern.

Idealt kan du använda en billigare sort av salt för detta så att du inte slösar bort bordssalt eller Himalayasalt från ditt lager.

Dessutom är saltet som används för att smälta is grövre.

naturalnews.com, Åtta skäl att bunkra upp med Himalayasalt, det renaste och mest mineralrika saltet på jorden

LÄMNA ETT SVAR

Vänligen ange din kommentar!
Vänligen ange ditt namn här