Vi lever våra liv i relativt repetitiva mönster som upprepar sig om och om igen – oavsett om vi vill det eller inte. Hur många gånger har du själv inte exempelvis sagt att du vill förändra både det ena och det andra? Skaffa nytt jobb, utbilda dig, utöka din bekantskapskrets, sluta äta socker, börja träna, bryta negativa vanor och ändra ditt sätt att tänka. Du vill bli bättre helt enkelt – må bättre. Kanske har du lyckats att en, eller ett par gånger, att förändra ett invant beteende – men i det stora hela så kan du nog vara ärlig med dig själv att det nog inte hänt alldeles för många gånger, och förmodligen har det heller inte varit några omvälvande och banbrytande vanor som ändrats.

En av de stora förändringarna jag själv gjort i mitt liv, gjorde jag för snart tretton år sedan. Jag slutade att konsumera alkohol, då giftet hade gått över i ett missbruk som under många år grovt försämrade mitt liv – och till och med höll på att förstöra det. För några år sedan slutade jag även upp med att konsumera en annan sak som förslavat mig – nämligen användandet av tobak. Hade jag haft kvar dessa två vanor, eller ovanor rättare sagt, hade de med tiden gjort att jag blivit sjuk, både psykiskt och fysiskt – och förmodligen även dött i förtid.

För att sluta konsumera alkohol och tobak var jag inte bara tvungen att programmera om min hjärna, utan även min kropp. Ända ner på cellnivå. Jag skulle ljuga om jag sa att det var en dans på rosor. Lätt som en plätt. Snarare långt därifrån. Men det var tvunget.

Så hur ofta ändrar man egentligen beteenden i sitt vardagliga liv, beteenden som har en direkt negativ påverkan på både ens hälsa och mentala mående, just eftersom det faktiskt i grund och botten är ganska jobbigt? Vi går kurser och utbildningar, pratar med vänner, hälsoterapeuter och livscoacher, tittar på inspirerande videos på YouTube och dokumentärer på Bitchute, är inne på alternativa nyhetssidor för att hålla oss uppdaterade om allt hemskt som sker där ute, och får tips och trix om hur vi ska kunna leva våra allra bästa liv utanför Matrix, så gott som det går i alla fall. Ändå faller vi, trots all kunskap och alla verktyg vi får från olika håll och kanter, in i gamla mönster och lunkar vidare i samma spår och låter livet rulla på. Vi gör små finjusteringar här och där, men ändrar ofta bara det som vår hjärna säger till oss att ändra. Sällan går vi ner på djupet och gör den där verkliga förändringen – den där totala omställningen och omprogrammeringen som behövs för att vi ska få en nystart.

Illusionen är att vi i de flesta fall tror att det är hjärnan som styr en människa och hennes beteenden. Vi tror att om vi bara får bukt på våra tankar kan vi kontrollera vår hjärna, och då ta över makten över våra beteenden och våra liv – och så även över den värld vi lever i.

Viktigt att poängtera är att jag i denna text menar vår direkta värld här och nu, inte vårt under- eller övermedvetna jag, som självklart också har stor påverkan på vår komplexa tillvaro. Det jag vill belysa just i denna kontext, är utifrån våra fysiska kroppar och vårt fysiska liv här och nu, den värld vi kan se och uppfatta i det Matrix vi andas och lever i för tillfället.

Jag menar att de flesta av oss går runt och praktiserar en av vår tids största lögner. De flesta av oss tror nämligen att det är hjärnan som bestämmer, att det är där kruxet sitter – i våra tankar. Att det är den delen av oss som vi måste förändra, att det är i hjärnan och i våra tankemönster som nyckeln sitter. Jag menar att oavsett hur mycket du än omprogrammerar din hjärna så kommer din fysiska kropp ändå att reagera på samma sätt som innan. Kroppen agerar och tar egna beslut som hjärnan inte hänger med på, och kroppen är dessutom även i många fall snabbare än hjärnan när det kommer till att reagera på vissa saker. Den tar upp information, avläser och behandlar det som den utsätts för, för att sedan bestämma sig om det är något hjärnan ska få ta del av eller om den kan besparas eventuell verksamhet.

Ta mitt tidigare alkoholmissbruk till exempel. Även fast jag en dag bestämde mig för att ”Nej, nu får det vara nog”, och stod stark i min åsikt, fast besluten om att aldrig dricka en enda droppe mer i hela mitt liv, så tog det lång tid innan min kropp hängde med på det mina tankar hade bestämt sig för. Även fast jag avstod alkohol helt från den dagen, behövde jag inte bara omprogrammera min hjärna och mina tankar, utan även ställa om alla celler i min kropp. Man brukar ju säga att det tar sju år innan alla celler i kroppen har förnyats, och utan att ljuga så tror jag nog att det faktiskt var efter hela sju år som jag en dag vaknade upp och riktigt kände i hela min kropp och nu – nu – är jag helt klar i varenda liten del inifrån och ut. Även fast jag personligen i mig själv inte hade varit det minsta sugen på att konsumera alkohol under alla dessa sju år, tog det alltså ändå så pass lång tid för min kropp att återställa sig.

Så det jag menar är, att om du vill göra större förändringar i ditt liv men bara är villig att till viss del ändra lite här och lite där, så kommer du förmodligen att stå och stampa på samma ställe om ett tag ändå. Om du däremot är villig att gå in och inte bara förändra ditt sätt att tänka, ditt sätt att bete dig, ditt sätt att agera och reagera, utan tar det steget längre och även låter hela ditt psyke, din själ och din fysiska kropp vara en del av den förändring du så innerligt vill se, trots att det kan vara både jobbigt, tråkigt, ta lång tid, och stundtals kännas alldeles hopplöst, och även heller inte känner att du får någon direkt wow-effekt inom den närmsta tiden, så kan jag lova dig att om några år kommer du att se tillbaka och inse vilket stort och viktigt arbete det var att gå in på detaljnivå för att programmera om hela ditt väsen – och äntligen kommer du att få utdelning och börja kunna koppla loss de sladdar från Matrix som du kanske inte ens visste existerade.

:Martin:Nilsson., Av- och omprogrammering

SKARPTs hemsida

LÄMNA ETT SVAR

Vänligen ange din kommentar!
Vänligen ange ditt namn här