Dataprogramsutvecklaren och entreprenören Bill Gates tror att miljontals dödsfall i covid-19 kan bli ett faktum i slutet av 2020, men samtidigt medger han att de faktiska dödsfallen, i områden som inte är överbefolkade, understiger 1% av alla smittade. Gates kommenterar konspirationsteorier med fullt stöd av TED-chefen Chris Anderson.

Bill Gates menar att de exceptionella med Covid-19 är att mycket få av de drabbade hostar trots att smittan Sars-cov-2 är en utpräglad lungsjukdom, men att detta innebär att Covid-19 därför sprids lättare eftersom icke smittade inte får några varningssignaler. Dessutom brukar de personer som primärt har infektioner i de övre luftvägarna sällan söka vård, vilket innebär att de rör sig mer fritt i samhället och på så vis smittar andra.

Gates anser att USA i retrospektiv öppnade upp samhället alldeles för fort. Han menar vidare att pandemin har visat många fördelarna med online-undervisning och distansarbete.

Intervjun eller snarare samtalet mellan Chris Anderson och Bill Gates präglas i hög grad av ett samtyckande kamratskap och fler kritiska frågor skulle i en mer professionell framställning ställas.

Läs mer på newsvoice.se, Bill Gates kommenterar coronakrisen och konspirationsteorier om honom

LÄMNA ETT SVAR

Vänligen ange din kommentar!
Vänligen ange ditt namn här