”Bankerna och skuldnätet” ger en tydlig och lättillgänglig bild av hur privata banker har tagit kontrollen över dagens globala penningsystem. En privat kartell som leds av mäktiga bankirer har skapat ett system som inkluderar ett nät av skulder som hela tiden måste ökas för att de räntor som läggs på dessa skulder ska kunna betalas tillbaka.

Målet för denna bankkartell verkar vara en inte bara global ekonomisk utan även en politisk dominans genom att i första hand kontrollera penningmängden i världen. Som den ökände bankiren Nathan Rothschild år 1838 uttryckte det: ”Låt mig ge ut och kontrollera en nations pengar, och jag bryr mig inte om vem som skriver lagarna.”

Författaren Ellen Brown avslöjar ett antal bedrägerier i vårt penningsystem och visar att vi obönhörligen är på väg mot en finansiell katastrof om vi inte i grunden ändrar dagens bank- och penningsystem. Förutom att peka på problemen och svindleriet i detta system, ger hon också ett antal positiva men i dag i stort sett nedtystade exempel från historien på demokratiska och sunda bank- och penningsystem samt vad vi idag skulle kunna göra för att komma till rätta med de med regelbundenhet återkommande och manipulerade finanskriserna.

Denna bok är mer aktuell i dag när skuldproblematiken har kommit upp på de konventionella mediernas agenda än när den kom ut på svenska mitt under den gryende ekonomiska krisen 2008. Tyvärr saknas det dock i dagens medier en grundläggande analys av skuldproblemets orsaker – en analys som däremot löper som en röd tråd genom ”Bankerna och skuldnätet”. En korrekt identifiering av dessa orsaker är enligt författaren helt avgörande för att man ska kunna komma till rätta med de grundläggande problemen.

”Bankerna och skuldnätet” innehåller en omfattande ordlista, litteraturhänvisningar, liksom även ett speciellt förord till den svenska utgåvan som beskriver Sveriges roll i den internationella bankkartellens skuldnät.

Boken finns att köpa på Anarchos

LÄMNA ETT SVAR

Vänligen ange din kommentar!
Vänligen ange ditt namn här