Professor Valentina Zharkova vid Northumbria University har under flera år varnat för att vi går mot ”Grand Solar Minimum” och en liten istid som hon hävdar kommer pågå från nu till 2053.

Allt tyder på att hon har rätt. Det finns redan tecken på att vi går mot kallare klimat.

I Zimbabwe har bomullsproduktionen blivit påverkad av kallt väder. Alice Springs i Australien har haft rekordkallt. Kallaste juni i Argentina på 20 år. Nya Zeeland har fått rekordmängder snö. Det har varit ovanligt kallt på Island. Isen på Arktis och Grönland växer trots att det är sommar. Antarktis har varit rekordkallt och isen växer.

Med minskad solaktivitet kommer också kraftiga svängningar av klimatet. Det beror på solvindens ökade oscillation som ena stunden drar upp värme från Afrika för att nästa dra ner kyla från Arktis.

Även om vi måste bli av med fossila bränslen finns inga konkreta bevis för att koldioxid påverkar klimatet. Det är enbart teorier och modeller.

Solen totala påverkan, solens skiftande avstånd till jorden då även den vobblar kring solsystemets absoluta centrum, den elektromagnetiska kopplingen till jorden och kosmisk strålning är orsak till klimatförändringar inte koldioxid.

Till det kommer vulkanutbrottet på Tonga som släppte ut enorma mängder aska i atmosfären och skymmer solen.

palbergstrom.com, Börjar istiden göra sig påmind på allvar?

LÄMNA ETT SVAR

Vänligen ange din kommentar!
Vänligen ange ditt namn här