Multimediajournalisten och CBS 62 Detroits meteorolog April Moss gick ut offentligt och uttryckte sin oro över tv-nätverkets vaccinlobbyism, företagets hyckleri och hur ledningens politiska intressen och förmedlande av falska nyheter negativt har påverkat allmänheten. Nu har hon fått sparken.

Moss sparkades officiellt från tv-stationen efter att hon låtit sig intervjuas av Project Veritas där hon bland annat berättade hur kanalen aktivt diskriminerar alla anställda som kritiserar de coronarestriktioner som företagsledningen i New York krävt att de anställda ska följa.

CBS 62 Insider GOES PUBLIC Exposing Network's Forced Vaccination Rhetoric and Bias

Hon förklarade att hon som fyrbarnsmamma och anställd på kanalen under nästan ett decennium inte heller längre kunde stå tyst och se på när CBS manipulerar sina tittare och hon beskriver deras nyhetsförmedling som ”propaganda som tvingas på människor”.

Moss vittnar även om hur anställda på kanalen ”segregerats” och diskriminerats baserat på deras syn på hälsa och vaccin och hur ovaccinerade inte längre är välkomna på kontoret.

Hon berättar att hon inledningsvis gick med på CBS hårda coronarestriktioner, att till stor del jobba hemifrån, att bära mask, socialt distansera sig och att testa sig en gång i veckan.

Snart började företaget också be om att få ta del av datan från de anställdas coronatest och även om detta påstods vara frivilligt så menar Moss att hon och andra i personalen kände en oerhörd press och gick med på detta – även om de upplevde det som integritetskränkande.

När restriktionerna i delstaten sedan delvis lättades kontaktade Moss HR-avdelningen och meddelade att hon inte längre ville göra coronatester varje vecka, men fick då svaret att regelbundna coronatester krävs för att anställda ska få vistas på arbetsplatsen – om hon vägrade fick hon alltså inte vara på sin arbetsplats.

April Moss visar också upp meddelanden från CBS ledning där de medger att man använder sitt ”varumärke” för att övertala och uppmana tittarna att vaccinera sig och att kanalens ledningen har en allt annat än neutral hållning när det kommer till vaccinfrågan.

Vaccintvekan: vi använder makten hos våra varumärken för att uppmana tittare att ta vaccinet när det blir tillgängligt. Ett exempel, MTV och Comedy Central Brasil har gått ihop med Facebook och Instagram för att lansera en viktig kampanj i sociala medier, Nao Vacila som nådde 15,9 miljoner människor och hade 39 miljoner visningar på bara fem dagar”, står det att läsa i mejlet.

Hon menar att CBS och det mäktiga moderbolaget ViacomCBS lägger extremt mycket resurser på att få människor mer positivt inställda till vaccinen och villiga att vaccinera sig, någonting som påminner mer om en propagandakampanj än om journalism.

Läs mer på nyadagbladet.se, CBS-journalist sparkad efter att ha uppmärksammat korruption och vaccinlobbyism

LÄMNA ETT SVAR

Vänligen ange din kommentar!
Vänligen ange ditt namn här