Filmklipp sprids som visar hur ukrainska soldater ringer upp mödrar och anhöriga till stupade ryssar, förolämpar dem och hånar dem för deras barns död. Filmer förekommer även där tillfångatagna ryska soldater torteras med utstuderad grymhet.

Uppgifterna om den ukrainska arméns brott mot vedertagna krigslagar har väckt sådan bred anstöt att även den ukrainska politiska ledningen gått ut med att man kommer att utreda uppgifterna.

– Ära till Ukraina! Ilyusha finns inte mer. Han blev sjuk och dog. Slut. Ingen mer Ilyusha. Han gick vilse, det var hans första misstag. Hans andra misstag var att han gick vilse i Ukraina och det sista var att han dog, din hora, säger den ukrainske soldaten när han ringer upp två kvinnliga anhöriga till en dödad rysk soldat.

– Allt som är kvar av honom är hans rumpa och ett ben, vad finns det att visa upp? Vi sparade i alla fall telefonen för att kunna ringa dig och berätta att den här jävla idioten inte finns mer, säger han vidare när kvinnan på andra linjen vill se den stupade ryssens kropp.

– Hundarna kommer att äta upp dem, vi begraver dem inte ens, vi har inte tid att begrava dem eftersom vi kör över dem i full fart. Bara delar av dem sprids runt, ben här, huvud där. Telefonen slets av tillsammans med hans hand och så är det med dig, säger den ukrainske soldaten och upprepar frasen ”Ära till Ukraina” flera gånger under samtalet samtidigt som han och minst en kamrat hörs skratta.

Läs mer på nyadagbladet.se

LÄMNA ETT SVAR

Vänligen ange din kommentar!
Vänligen ange ditt namn här