Vem mördade USA:s president John F. Kennedy? Den frågan har gäckat världen sedan mordet i Dallas den 22 november 1963.

Lee Harvey Oswald utpekas som en ensam gärningsman. Han mördades dock själv två dagar efter Kennedymordet. Av en annan påstått ensam mördare: Jack Ruby.

”Vad är oddsen för det?”, undrar Tucker Carlson i ett nytt uppmärksammat inslag.

Tucker Carlson: We were shocked to learn this

Nu har tusentals dokument om mordet släppts fria. ”Men troligtvis finns det uppgifter som aldrig kommer att få se offentlighetens ljus, helt enkelt för att de anses utgöra en säkerhetsrisk”, skriver TT/AFP i en artikel på fredagen. Fortfarande är cirka 15 000 handlingar om mordet hemligstämplade, varav de flesta kommer från CIA och FBI, står det i artikeln.

Förra tisdagen skrev Newsweek en artikel om påstådda dokument om en ”hemlig operation” som ska ha godkänts av högt uppsatta CIA-tjänstemän tre månader före Kennedys död, som antyder att CIA använde Oswald i underrättelsesyfte fler veckor före mordet.

”En grupp undersökare som granskar mordet på president John F Kennedy 1963 säger de hittat bevis på att hans påstådda lönnmördare, Lee Harvey Oswald, var inblandad i en CIA-operation bara månader före mordet, vilket återuppväcker frågor kring huruvida Oswald verkligen var ensam i beslutet att döda den yngste man som någonsin valts till president”, skriver Newsweek.

Läs mer på swebbtv.se, CIA pekas ut i Kennedymordet: ”USA inte det land vi tror det är – allt är falskt”

LÄMNA ETT SVAR

Vänligen ange din kommentar!
Vänligen ange ditt namn här