CIA-veteraner diskuterar ”kuppen” i Ukraina

Ukraina Högra sektorn nazistmördare män i svart

Veteraner från de amerikanska underrättelsetjänsterna diskuterar regimförändringen i Ukraina som en öppen version av de typiska kupper som tidigare gjordes av CIA. Denna osentimentala diskussion, som är helt annorlunda än olika ”västvänliga” politikers krystade försvar för kuppregeringen i Kiev, förs på den intressanta bloggen Sic Semper Tyrannis, som skapats av den pensionerade översten i USA Specialstyrkor och tidigare ”humint”-chef för den militära underrättelsetjänsten DIA Patrick Lang. En artikel där av veteranjournalisten på nyhetsbyrån UPI Richard Sale beskriver i detalj de smutsiga metoderna för regimförändring som användes av den amerikanska statsunderstödda organisationen för demokratiskt utlandsbistånd National Endowment for Democracy NED i Jugoslavien på 1990-talet och frågar om detta nu återupprepats i Ukraina idag.

Sale citerar ett uttalande 1991 från Alan Weinstein som var en som grundade NED:

– En hel del av det vi [NED] gör, gjordes för 25 år sedan i hemlighet av CIA.

Sedan går Sale i detalj igenom hur NED skapade den jugoslaviska protestgruppen Otpor mot den jugoslaviska presidenten Milosevic i den första s.k. ”färgade revolutionen”. Han beskriver hur NED använde militära handböcker för subversiva metoder för statskupper och försedde demonstranter med avancerad spionutrustning, kodade meddelande i radiosändningar och material för demonstrationer med allt från t-tröjor, banderoller, flygblad, affischer till slagkraftiga demonstrationsupplägg.

Artikeln är en av många på bloggen under den senaste veckan som pekar på Obama-administrationens galenskap att hota Ryssland. Dessa inlägg har följts av hundratals insiktsfulla kommentarer från veteraner ifrån amerikanska militären, underrättelsetjänsterna och andra myndigheter.

Även Sales artikel följs av många kommentarer och Sale summerade dem:
”Efter att nyligen talat med tidigare CIA och underrättelsetjänstemän, så ser de ingenting i Ukraina som ger någon rimlig anledning till att till att hetsa upp gäng där att tala om demokrati men bete sig som våldsverkare. En tidigare ställföreträdande chef för Nationella underrättelserådet [NIC] vid CIA som tidigare stödde NED, ser nu med misstro på det, att deras strävanden är alltför imperialistiska och visar på USA:s mani att blanda sig i andra änders interna angelägenheter.”

Richard Sales artikel och bloggen finns här: http://turcopolier.typepad.com/sic_semper_tyrannis/2014/03/the-ned-at-work-.html

Originaltext: larouche.se

Lämna ett svar

Please enter your comment!
Please enter your name here