Jönköpingsposten hade den 21 febr. en artikel om Syrien i allmänhet och Ghouta i synnerhet. Artikeln var signerad TT. Vi möter i texten fruktansvärda förhållanden och efter sju år av förödelse är det befogat att fråga sig hur det hela startade.  Det finns i anslutning till artikeln en faktaruta som tyvärr har blivit en fake-ruta. Där läser jag nämligen: ”I mars 2011 inleddes demonstrationer för demokrati i Syrien. President Bashar al Assad svarade med dödligt våld och med tiden utvecklades konflikten till ett blodigt inbördeskrig.” mars 2011 stämmer, i övrigt är det frågan om fake-news.

År 1957 genomförde USA en välorganiserad men misslyckad kupp mot regimen i Damaskus. Men man gav sig inte med detta. Harold Macmillan Dwight Eisenhower godkände strax efter kuppen en gemensam plan för att iscensätta falska gränsincidenter som en ursäkt för att västvänliga grannländer till Syrien skulle kunna invadera landet. Och försvarsminister Duncan Sandys menade att man måste få Syrien att ” framstå som sponsor för komplotter, sabotage och våld riktat mot angränsande regimer.” Arbetet med att försöka störta den Syriska regimen har sedan fortsatt år efter år. Man vill störta en regim som enligt internationella bedömare har utvecklat landet kulturellt, ekonomiskt och industriellt trots stora motsättningar inom landet mellan etniska och religiösa grupper. Ett sådant arbete kan inte genomföras utan att regimen håller väldigt hårt i tyglarna, i synnerhet när landet är omgivet av grannar, när och fjärran som vill se Syrien söndermosat. För Israel har detta alltid stått högt på önskelistan. Konkret formulerat I Yihnon-planen från 1982 enligt vilken en rad arabländer, däribland Syrien, bör jämnas med marken,. Men först bör Irak krossas enligt den nådens ordning som rabbinerna fastställt. Vägen till Damaskus måste gå över Bagdad, som det formulerades.

Likt varulvar har ett flertal länder legat och avvaktat rätt tillfälle att kasta sig över Syrien. Al-Assad har som statschef haft att bemästra ett hot som hela tiden kränkt landets gränser för att leverera vapen och krigspropaganda till marginaliserade grupper.  Ryssland varnade för total katastrof om man störtar en regim utan att ha en framförplan. Det struntade man i och resultatet blev den katastrof,  som Israel hade önskat sig.

Ett halvår efter det att striderna börjat tillsatte  Arabförbundet en observatörsgrupp bestående av 160 personer från olika arabstater som ingående hade att undersöka konfliktens uppkomst och tillväxt. Rapporten fick titeln, ” Rapport från chefen för Arabförbundets observatörsgrupp till Syrien, från den 24 december 2011 till 18 januari 2012.” Rapporten erkänner existensen av en väpnad enhet inblandad i slakt av civila och poliser samt i genomförandet av terrorhandlingar, vilket i sin tur har bidragit till att orsaka åtgärder av regeringens styrkor. I rapporten hänvisas till ” väpnade oppositionsgrupper samt till ,” Fri syriska armén”, som båda två är medskyldiga i avsiktlig slakt av oskyldiga civila”.

Det är aktioner av detta slag som västerländska medier kallar ”Fredsdemonstrationer,” eller demonstrationer för demokrati.

Moder Agnes-Mariam de la Croix av S:a James kloster berättar  att rebellernas övergrepp, ” återförpackas i både arabiska och västerländska medier som regimens illdåd”. Så kunde man t. ex. rapportera från en ” fredsdemonstration” att sju personer blivit ihjälskjutna. Men man ”glömde” nämna att samtliga dessa var polismän.   Det här är värre än fake.

När vi så kommer fram till våra dagars tragedier i Ghouta, där terrorister har ockuperat en förstad till Damaskus och embarkerat sig på skolor och sjukhus med kraftfulla vapen levererade från t. ex Bulgarien, men finansierade från USA. I mainstrem-media beskriver man terroristerna som frihetshjältar, medan Assad-regimen som försöker befria sitt land från ofta utländska terrorister, nedgörs, ondgörs och bespottas.

Helt klart är att kriget i Syrien hade aldrig kunnat fortgå i sju år utan Mainstreams massiva fake-beskrivningar. Nej, kriget hade troligen inte ens kommit igång.

Jag har överhuvudtaget svårt att tänka med att något krig i vår del av världen skulle kunna blossa upp och eskalera utan att Mainstream först har förberett marken och givit klarsignal. Det finns inget dödligt vapen som kan mäta sig med Mainstream.

Hans Myrebro, Det där stämmer inte

NATO

historisktkorrekt.se

LÄMNA ETT SVAR

Vänligen ange din kommentar!
Vänligen ange ditt namn här