DNs USA-korrespondent Michael Winiarski skriver idag om Occupy Wall Street och att en stor del av ockupanterna framhäver frågan om 11 september som är allt annat än färdig för arkivet. Han skriver om det utan att döma, utan att lägga till fula adjektiv. Ett steg framåt. Är detta ett exempel på att DN gläntar på dörren för frågan? Hoppas det.

Jag har svårt att tänka mig att DN skulle ha några andra motiv av att hålla tyst om frågan annat än en ren självbevarelsedrift som skydd för sin världsbild. Vi vet ganska väl vad som hände 11 september. Bevisen är övertydliga. Sanningen om 11 september ställer ganska mycket på ända. Därför är den mentala barriären stor för DN som satsat mycket tid och prestige i en falsk bild av verkligheten. Men bättre sent än aldrig. Om detta är ett uttryck för en förändrad kurs från DNs sida så blir jag mycket lättad.

I övrigt känner jag stor sympati för OCW. Tror dock att flertalet ockupanter har en annan politisk syn än vad jag har. Sanningssökare som enbart vill få veta vad som hände 11 september finns i alla politiska läger. I mängder. Även i Sverige. Var på ett möte häromdagen och förvånades över hur medvetna människor är trots självcensuren hos DN, SvD och SVT. Det är dags att media tar tag i frågan för att bejaka demokratin. Inte minst för att den inte ska bli liggande i vänsterfilen. Den hör inte hemma där.

Av: Pål Bergström

palbergstrom.com

LÄMNA ETT SVAR

Vänligen ange din kommentar!
Vänligen ange ditt namn här