I en ledare i DN från 2009 med titeln ”Yttrandefrihet: När sanningen drunknar i nonsens” , som jag missat, talar Håkan Boström sig varm för yttrandefriheten. Han är nog inte medveten om att han talar mot sig egen tes.

Han har rätt men ändå så fel. Sanningen om 11 september drunknar verkligen bland massa nonsens som DN ställer sig bakom. Han säger:

”Demokratin handlar inte om att alla ska tala i munnen på varandra, utan i grunden om att föra förnuftig dialog kring våra gemensamma spelregler. ”

Om vi bara fick en chans att föra en förnuftig dialog så vore det en seger för demokratin. Håkan Boström och DN vill inte ha det så vilket är en verklig fara för demokratin. Livsfarlig. En person med hans syn på demokrati och yttrandefrihet borde inte sitta på en sådan position.

Han är inte ensam om sin syn. Media har länge kämpat mot den här frågan. Orsaken är mångbottnad. Det handlar om grundläggande psykologiska mekanismer, om försvar av sin världsbild. En annan är ren lathet. Ett erkännande av vad som hänt, eller sannolikt hänt, skulle vända upp och ner på så mycket att det är bättre att låtsas som det regnar. Man orkar inte ta tag i det.

Det värsta är att Håkan Boström inte förstår att DNs feghet, eller vad det nu är, spär på misstro, myter och lögner som drabbar olika folkgrupper. Han förstår inte att DN ställer sig skuldra vid skuldra med rätt extrema krafter. Så långt har han inte tänkt.

Av: Pål Bergström

palbergstrom.com

LÄMNA ETT SVAR

Vänligen ange din kommentar!
Vänligen ange ditt namn här