Eliten kring Bitcoin

bitcoin

Kryptovalutan Bitcoin (Btc) är en investeringsmöjlighet som snabbt blivit intressant för många. Det du ska veta om den, innan du ger dig in och köper, är att det är en investering som rör sig väldigt mycket i värde. Den följer också sina egna regler och det är inte alltid traditionella metoder för att analysera och förutspå börsens rörelser gäller. Ett sätt att faktiskt tjäna pengar på Btc är att ta rygg på några av de mest framgångsrika investerarna och se hur de gör. Om någon av dem lägger en stor säljorder kan det till exempel vara en bra idé att ta rygg på det.

De med flest Bitcoin

Den som har flest Bitcoin är grundaren av kryptovalutan, Satoshi Nakamoto med ungefär en miljon mynt. Det är dock ingen som vet vem den mystiske personen är, eller om det är en grupp av människor. Nakamoto har heller inte rört sitt konto sedan 2010 så i dagsläget kan vi anta att de mynten är borta från marknaden. Man kan hoppas att de bakom aliaset inte har glömt sin Bitcoin code logga in eftersom det är en stor förmögenhet i kryptovaluta som i så fall gått förlorad. Av de som sitter på flest Bitcoin är många sådana som hoppade på tidigt, men det finns undantag.

Tvillingarna Winklevoss brukar anses som de investerare som nu i en senare Bitcoin era (de gick in 2013 men har behållt sitt innehav) har störst förmögenhet, med cirka två miljarder placerade i kryptovalutan. En annan stor investerare att hålla koll på är Michael Novogratz som är en före detta manager för en hedgefond. Idag driver han flera stora fonder som bara investerar i krypto, med den största exponeringen mot Bitcoin och Ethereum. Hans fond heter Galaxy, om du vill investera i Bitcoin utan att köpa egna mynt går det givetvis också att låta honom hantera dina pengar åt dig.

Hur påverkas kursen av de stora ägarna

Eftersom det finns ett begränsat antal Bitcoin, max 21 miljoner stycken, så blir de stora ägarna kursdrivande. Om Satoshi Nakamoto mot förmodan skulle dyka upp och börja sälja av sitt innehav i snabb takt kan du räkna med att kursen kommer störtdyka. I det fallet handlar det givetvis mycket om trovärdighet, att grundaren inte längre tror på sin valuta. Men också om att många mynt snabbt kommer ut på marknaden i vilket fall lagen om tillgång och efterfrågan börjar gälla. Ju fler mynt det finns på säljsidan, desto billigare blir valutan. Och vice versa: desto fler som vill köpa ju dyrare blir det.

En person som är potentiellt kursdrivande och värd att hålla koll på är James Howells som av misstag råkade slänga en dator med kryptonyckeln till totalt 7500 Bitcoin. Han försöker få kommunen att gräva upp soptippen datorn ligger på för att få tillbaka dem, vilket är lätt att förstå eftersom varje Btc nu är värd cirka 30 000 dollar. I den händelse han lyckas med det kan vi utgå från att han kommer få det säkra före det osäkra och snabbt omvandla sitt kryptoinnehav till vanliga pengar. Så om du hör rykten om stora grävarbeten på en soptipp i Wales kan det vara säljläge.

Lämna ett svar

Please enter your comment!
Please enter your name here