Efter att flera vittnesmål kommit om militära transporter på den civila färjan M/S Estonia, har dykare tillskansat sig material från skrovet av fartyget. Material som Meyervarvet använt sig av för att hävda sin oskuld i orsaken till båtens förlisning. Frågetecken finns kring de sonarbilder som gjordes som konstaterade ett föremål i storleken av bogvisiret, som skulle ligga alldeles intill det förlista fartyget på botten. Hur visste Carl Bildt redan timmar efter att förlisningen ägt rum, att det var bogvisiret som lossnat och orsakat förlisningen? Varför kastades bevismaterial överbord tillbaks i havet? Statens ansvarige utredare jurist Johan Hirschfeldt erkänner i en artikel av Expressen att han medvetet förstört bevismaterial kring Estonia.

Röjdykare Håkan Bergmark berättar om sina erfarenheter, han är militärt utbildad inom sprängteknik. Han var med och dök vid vraket bara några dagar efter förlisningen och som med sin kollega redan då kunde konstatera ett spränghål i skrovet.

Henning Witte, juridiskt ombud för Estoniakatastrofens offer och författare till boken M/S Estonia sänktes berättar bland annat om de laboratoriesvar som inkommit på metallföremål från skrovet som undersökts av laboratorier runtom i världen, och som anser att Estonia var ett massmord.

Vid tidpunkt för intervju hade konstitutionsutskottet ännu inte meddelat att man inte kommer att häva åtalsimmunitet för de inblandade statsråden.

nyatider.nu, Estonia: Trots uppgifter om sprängladdningar – KU häver inte åtalsimmunitet

LÄMNA ETT SVAR

Vänligen ange din kommentar!
Vänligen ange ditt namn här