Med 181 röster för – 109 emot och 51 ledamöter som avstod så har riksdagen nu bifallit yrkandet om att rösta bort Stefan Löfven och hans regering. Det är första gången någonsin som en svensk statsminister förlorar en misstroendeomröstning.

– Vi har hamnat i den här situationen för att högmod och oresonlighet överordnats landets stabilitet och den politiska kompromissviljan, säger Vänsterpartiets partiledare Nooshi Dadgostar som var drivande i att få till en misstroendeförklaring mot Löfven och hans regering.

Rent konkret innebär omröstningen att riksdagen avsätter Stefan Löfven och hans regering och det var också första gången sedan coronapandemins början som samtliga ledamöter var på plats i riksdagssalen.

175 eller fler röster krävdes för att Löfven och hans regering skulle avgå och det uppnåddes alltså, fast med mycket liten marginal (181 röster).

Enligt Dadgostar har Vänsterpartiet gjort allt för att lösa den politiska krisen och man menar att det är Löfven och hans regering som själva bär ansvaret för det som nu sker.

Läs mer på nyadagbladet.se

LÄMNA ETT SVAR

Vänligen ange din kommentar!
Vänligen ange ditt namn här