Är det förbjudet att säga ”jag kan bota cancer”? Är det ett brott att utreda cancer? Är det ett brott att bota cancer, om det sker utan ekonomisk ersättning?

Med anledning av den senaste tidens artiklar i Helsingborgs Dagblad, där myndighetspersoner offentligt hävdar att det är ett brott att diskutera cancerbot reder Michael Zazzio ut begreppen. Vad säger egentligen lagen?

Michael Zazzios föredrag kretsar kring ett tidigare i media liknande fall, där en journalist från Sveriges Radio ringde upp den pensionerade läkaren  Erik Enby och påstod sig vara cancer sjuk. Journalisten ville få ett svar på om Enby, som blivit av med legitimationen kunde hjälpa till att få cancern botad.

http://www.thenhf.se/michael-zazzio-reder-ut-kvacksalverilagen

Originaltext: 2op.se

4 KOMMENTARER

  1. Det är nog marknadsföringslagens tillämpning man åsyftar. Det har funnits mirakelmediciner i alla tider, som inte varit ”godkända” eller som helt enkelt upplevts som oetiska (vem minns inte Rumäniens president som drack barnblod från ”barnhemsbarn). Jag har själv hört några av metoderna och medicinerna men det är sällan att patentet håller vägen ut, så att säga.

LÄMNA ETT SVAR

Vänligen ange din kommentar!
Vänligen ange ditt namn här