Sven Erik Nordin fick år 2014 beskedet att han hade en livshotande cancer och att han behövde genomgå en mycket krävande operation. I dag är cancern borta trots att han tackade nej till den rekommenderade operationen. Sven-Erik berättar sin historia om hur han i stället ändrade sin kost och att han senare blev fri från sin cancer. Detta är också något han har beskrivit i sin bok ”Och cancern bara försvann”. Han har också beskrivit hur han behandlade sig själv på sin hemsida svaradoktorn.se

Sven-Erik är noga med att tala om att han inte har någon utbildning inom medicin. Men han har med intresse och noggrannhet läst litteratur och forskningspublikationer som berör ämnet. År 2014 fick han ett sår på förhuden som inte ville läka. Han besökte vården flera gånger och fick till slut beskedet att han hade cancer. Han var redan då tämligen påläst om sambandet kost och hälsa och även cancer. Han gick med på att operera bort tumören. Läkaren ansåg att resultatet hade varit lyckat, men efter ett par veckor fick han besked att cancern ändå fanns kvar och att en omfattande operation där hela penis skulle avlägsnas, cellgiftsbehandling samt strålning var hans enda chans. Sven-Erik förkovrade sig genom litteratur i ämnet kring sin situation och valde sedan att tacka nej till denna behandling. Han fick beskedet att hans val skulle leda till en säker död inom kort samt att det var ett mycket dumt beslut.

Under tiden av sjukhusbesök började Sven-Erik att äta ketogen kost, dvs. kost som har ett minimum av kolhydrater men rikligt med naturligt fett (LCHF). Läkarna som han mötte ansåg detta vara rena tokerier. Sven-Erik hade flera år tidigare sett att LCHF-dieten, trots att den är den rakt motsatta till vad som rekommenderas av sjukvården, faktiskt fungerade för personer med diabetes samt övervikt. Han anser att de kostråd som ges att man skall äta massor av kolhydrater i form av potatis, pasta och ris är direkt felaktiga.

Att äta LCHF-kost för att gå ner i vikt är en sak men att använda det som behandling för en livshotande cancer är något annat. Vad är det som får honom att tro att cancer kan botas med rätt kost? När Sven-Erik får frågor kring detta återvänder han återigen till de självstudier han gjort i ämnet. Han poängterar att det finns ett glasklart samband mellan kost och hälsa. Han refererar till den tyska läkaren Otto Warburg (nobelpris medicin 1931) som visade att cancer är en metabol sjukdom genom att cancercellerna är väsentligt mer beroende av kolhydrater än vanliga celler. Förutom att minimera kolhydrater för att minska cancercellernas tillväxt, har Sven-Erik kompletterat kosten med mineraler och vitaminer. Studier har gjort som visar att de flesta cancerpatienter lider brist på flera viktiga mineraler.

Ett annat preparat som Sven-Erik använt sig av är kolloidalt silver. Det är väl belagt vetenskapligt att silver motverkar mikroorganismer. Det finns teorier om att bakterier eller svamp kan vara inblandade i cancercellers metabolism, därför tror han att kolloidalt silver kan vara positivt i bekämpandet av dessa. Att kolloidalt silver skulle vara farligt anser han beror på att vissa människor intagit andra typer av lösningar innehållande tusentals gånger högre koncentration.

Generellt anser Sven-Erik att det finns mycket naturliga läkemedel i flera av våra vanliga livsmedel. Han använder både ingefära, gurkmeja, blåbär mm i medicinskt syfte. Han förundras över skolmedicinens totala ointresse och okunskap om matens betydelse för läkning av sjukdomar. Precis som många andra som inte följer de gängse rekommendationerna utan följer sin egen väg, anar han att det finns stora ekonomiska intressen som förhindrar att situationen förändras.

swebbtv.se, Sven Erik Nordin om cancern som försvann

LÄMNA ETT SVAR

Vänligen ange din kommentar!
Vänligen ange ditt namn här