Nu har det publicerats en spansk studie som svart på vitt visar på den negativa effekten av förhöjt blodsocker för covid-19 patienter. Den studien som omfattade 11 000 patienter med covid-19, visar att den ökade risken gäller oavsett om patienten är diabetiker eller ej. Ingen var kritiskt sjuk när de kom till sjukhuset. Men forskarna fann att de som kom med över normala blodsockernivåer hade högre risk att dö där. Totalt dog 20% av patienterna som lades in på sjukhus. Det var dock bara 16% av individer med blodsocker under 140 milligram per deciliter vid inläggningen som dog, medan 34% av dem med nivåer på 140 till 180 mg/dL och 41% av patienterna med nivåer över 180 mg/dL som dog. (En nivå på 200 mg/dL eller högre indikerar diabetes.) Efter att ha tagit hänsyn till ålder och sjukdomstillstånd löpte alltså patienter med de högsta blodsockernivåerna minst dubbla risken att dö på sjukhuset jämfört med patienter med de lägsta nivåerna. Personer med förhöjt blodsocker löpte också större risk att behöva intensivvård och mekanisk andningshjälp. I en rapport som publicerats i Annals of Medicine, säger forskarna att en snabb kontroll av blodsocker bör vara obligatoriskt i administrationen av patienter på sjukhus med covid-19, oavsett om de har diabetes eller ej.

När man tar i beaktande den mat som serveras på våra sjukhus och på våra äldreboenden inser man lätt hur totalt inkompetent vården är när det kommer till relationen mellan kost och hälsa. En åtgärd som omedelbart borde sättas in och som sannolikt skulle ha sparat tusentals liv, är att servera LCHF-kost till de som bor på äldreboenden och till sjukhuspatienter. Den kosthållningen lanserades för några år sedan av den berömda läkaren Annika Dahlqvist. Men det är en kost som okunniga skolmedicinare stämplar som farlig utan någon som helst vetenskaplig grund. Bl.a. brukar Karolinska Institutets av Pfizer finansierade ”livsstilsprofessor” Mai Lis Hellenius alltid varna för en kost som likt LCHF håller nere blodsockernivåerna. Jag har tidigare även pekat på den viktiga boken ”Bättre Immunförsvar på 21 dagar” som nyligen givits ut av den berömde brittiske kardiologen Aseem Malhotra, där han förordar just en kolhydratfattig kost för att stärka motståndskraften mot covid-19.

Lars Bern

Originaltext: anthropocene.live, LCHF-kost skulle spara tusentals liv vid covid-19

Om ni vill stödja Riksföreningen för Metabol Hälsa ekonomiskt, har ni möjlighet att göra det genom att antingen bli stödjande medlem i RMH eller att donera till föreningen. Alla medel som flyter in går oavkortat till vår ideella verksamhet. De enda betalningar som går till engagerade personer är en liten blygsam lön till den kvinna som sköter medlemsregistret och till betalning av reseutlägg och andra direkta omkostnader i arbetet mot kvitto. Styrelsen jobbar helt ideellt.

Föreningen kan ta emot bidrag på följande konton:

Bankgiro:     195-1607

Swish:           123 270 0441

LÄMNA ETT SVAR

Vänligen ange din kommentar!
Vänligen ange ditt namn här