Tidigt kom uppgifter om att malariamedicin klorokin kan hjälpa mot covid-19 och många länder har använt det med framgång. Framförallt när det kombineras med zink.

I Sverige har man valt att ignorera detta och skyller på risken för allvarliga biverkningar. Med resultat från andra länder och vetenskapliga studier som börjar komma in eller återupptäcks (se nedan) står det klart att det var ett felaktigt beslut.

WHO gjorde för något år sedan en genomgång av malariamedicin och eventuella störningar på hjärtat men fann ingen sådan risk. Mig veterligen finns än så länge inga rapporterade fall för de som fått klorokin mot covid-19.

Läkemedel har biverkningar men klorokin är ett välbeprövat preparat som använts i mer än 60 år. Som med all medicinering, naturlig som syntetisk, måste det tas i rätt mängd och får inte överdoseras. Det finns ett fåtal fall där det bör undvikas.

Sverige har även ignorerat intravenöst vitamin C som enligt uppgift använts med framgång i Kina och USA. Finns gott om studier på vitamin C kring en rad olika sjukdomar. Lite av en mirakelmedicin som nu fått förnyad uppmärksamhet.

Något som även uppmärksammats i mainstream media är betydelsen av vitamin D vilket tycks vara en gemensam nämnare hos de som fått allvarliga symtom.

”Vaccine derived virus interference was significantly associated with coronavirus”

Vitaminer och mineral är helt avgörande för ett fungerande immunsystem. Det brister hos många äldre. Men inte bara det. En studie bland personal anställda vid amerikanska försvarsdepartementet visar att risken för coronavirus ökar om man är vaccinerad mot influensan vilket äldre ofta är.

Man har dessutom valt vård som kan ha varit direkt dödlig eller ingen vård alls som tycks vara fallet med många äldre. I DN berättas om fallet med Jan 81 år som efter familjens vädjan fick näring istället för morfin och snabbt tillfrisknande.

”En stor del av den kunskap som finns om läkemedel tas fram av läkemedelsföretagen, som inte bara ser till folkhälsan utan även till vinstintresset”
RiR 2016:9

Man ska också vara medveten om att syntetiska läkemedel är en mångmiljardindustri. Starka krafter med kopplingar till myndigheter, mainstream media, forskarvärlden och sjukvården försöker tysta ner rön och kunskap som hindrar lanseringen av nya läkemedel och vacciner.

Läkemedelsindustrin, Bill & Melinda Gates Foundation tillsammans med WHO har enligt France24 försökt stoppa ett annat naturligt botemedel mot malaria i Afrika som nu även används mot covid-19 av Madagaskar och andra afrikanska länder.

Av Pål Bergström, Sverige har ignorerat fungerande botemedel mot covid-19

palbergstrom.com

 

Referenser och relaterat

Sahlgrenska stoppar behandling med malariamedicin mot covid-19

Nu begränsas förskrivning av klorokin i Sverige

Vitamin D determines severity in COVID-19 so government advice needs to change, experts urge

New updates from Dr. Vladimir Zelenko: Cocktail of Hydroxychloroquine, Zinc Sulfate and Azithromycin are showing phenomenon results with 900 coronavirus patients treated