Förödelse i stadsdelar av Donetsk på grund av beskjutningar

7
674

Den 20:e augusti besköt den ukrainska armén förorterna i Donetsk. Speciellt bostadsområdena i Petrovsky, Kievsky och stadsdelen Kuibyshevsky i DPRs huvudstad.

Dessa enorma beskjutningar, vars intensitet registrerades av OSCE, förstörde och skadade sju hus i dessa områden.

I Kievskij och Kujbishevskij stadsdelar är beskjutningens ursprung klart: de ukrainska armépositionerna i Peski och Opitnoje. Förhoppningsvis finns det inga drabbade utöver en kvinna som är lätt skadad av beskjutningen i Kujbishevskij. De flesta hus var tomma när beskjutningen inträffade.

Originaltext: dnipress.com

 • Istvan Bekesi

  Fins det FN:s fredsbevarande sturkor som kan skickas in där?

 • HM

  Hittar tyvärr ingenstans att detta skulle ha hänt så varifrån kommer dessa uppgifter.

  • plexgear

   Men din fåntratt, MSM skriver inget av detta det passar inte ägarnas agenda! Och nej, HM du kommer inte att hitta det i skitblaskorna du läser AB och DN! Hur dum får man vara egentligen?

   • HM

    Jag tar det igen lättstötte plexgear som kommer med personliga påhopp och likt en politiker svarar du inte på frågan. Var kommer uppgifterna ifrån om händelsen.

  • Johnny H

   Tråkigt nog tycker massmedia inte det är intressant att göra reportage från Donetsk. Inte många reportrar från väst där.

 • Johnny H

  U SVD skriver man om hur Ukraina stoppar journalister att komma in i landet. Det verkar vara på grund av att journalisterna skriver om hur Ukraina attackerar civila områden med granater.

  https://www.svd.se/ukraina-stoppade-spanska-journalister/i/senaste
  Det spanska journalistförbundet uppmanar den spanska regeringen att kräva en förklaring av ukrainska myndigheter till varför två journalister stoppades från att komma in i Ukraina. Det ukrainska agerandet beskrivs som en attack på det fria ordet.

  Landets säkerhetstjänst (SBU) stoppade journalisterna på flygplatsen i Kiev i förra veckan. Orsaken ska vara hur de har bevakat konflikten mellan Ukraina och proryska separatister.

  Enligt SBU har journalisterna rapporterat om hur ukrainska styrkor beskjutit civila områden med granater, något som förnekas av Kiev.