Den 20:e augusti besköt den ukrainska armén förorterna i Donetsk. Speciellt bostadsområdena i Petrovsky, Kievsky och stadsdelen Kuibyshevsky i DPRs huvudstad.

Dessa enorma beskjutningar, vars intensitet registrerades av OSCE, förstörde och skadade sju hus i dessa områden.

I Kievskij och Kujbishevskij stadsdelar är beskjutningens ursprung klart: de ukrainska armépositionerna i Peski och Opitnoje. Förhoppningsvis finns det inga drabbade utöver en kvinna som är lätt skadad av beskjutningen i Kujbishevskij. De flesta hus var tomma när beskjutningen inträffade.

Originaltext: dnipress.com

7 KOMMENTARER

  1. U SVD skriver man om hur Ukraina stoppar journalister att komma in i landet. Det verkar vara på grund av att journalisterna skriver om hur Ukraina attackerar civila områden med granater.

    https://www.svd.se/ukraina-stoppade-spanska-journalister/i/senaste
    Det spanska journalistförbundet uppmanar den spanska regeringen att kräva en förklaring av ukrainska myndigheter till varför två journalister stoppades från att komma in i Ukraina. Det ukrainska agerandet beskrivs som en attack på det fria ordet.

    Landets säkerhetstjänst (SBU) stoppade journalisterna på flygplatsen i Kiev i förra veckan. Orsaken ska vara hur de har bevakat konflikten mellan Ukraina och proryska separatister.

    Enligt SBU har journalisterna rapporterat om hur ukrainska styrkor beskjutit civila områden med granater, något som förnekas av Kiev.

LÄMNA ETT SVAR

Vänligen ange din kommentar!
Vänligen ange ditt namn här