Mjölken har sedan länge varit en rasistisk symbol. Det skriver två forskare vid Lunds universitet på Aftonbladets debattsida.

Det är Tobias Linne, doktor i sociologi vid Lunds universitet, och Iselin Gambert, gästforskare i kritiska djurstudier vid Lunds universitet, som anklagar mjölken för att vara en “högerextrem” symbol för “rasbiologisk renhet” och “vit överlägsenhet”.

Läs mer på nyadagbladet.se, Mjölk är en rasistisk symbol

15 KOMMENTARER

 1. Jag frågade en afrikan (på engelska) vad han tyckte om jag skulle säga ”neger” till honom.
  ”Inget problem, neger betyder en svart man” Svarade han och tillade att han inte förstod debatten. Det gör inte jag heller svarade jag och tillade ”om man inte kan acceptera folk för vad de är, till den grad att man inte kan använda det ord som dem representeras med så blir det ju ett skymfande i sig självt. Till slut var vi enig om att landet Montenegro (som betyder det svarta berget) måste kallas montechoklad. Det hela avslutades med ett vänskapligt skratt åt galenskaperna.
  Dessa ”regelskapare” av onödiga och galna regler kan ifrågasättas med frågan, ”Vad är det som är så fult med detta då?, för jag tycker inte att, mjölk/Neger/Negerboll, eller vad helst som kommer på tal, är fult.
  Om då dem svarar att det är fult att säga sådant, är det då inte dessa galningar som är rasister?

  • Human engineering: avsikten är att i förlängningen endast tillåta ett antal ord i en godkänd ordbok. Enkelt sagt blir det en ordbok med ord om ting du kan med ögonen se. Allt abstrakt i ordbemärkelse tas bort. Då kan du inte beskriva de repressiva fenomenens bakomliggande intention.
   Kan man inte sätta ord på mentala och tankemässiga fenomen, får man i uttryck endast emotionella reaktioner. De tystar man med piller eller batong.

  • Det ligger till så här…Eftersom man i Sverige alltid apar efter USA så har det blivit så att ordet neger associeras med något nedsättande! Nigger var ju slavhandlarnas benämning på negrer i södra USA och eftersom debatten i USA lett till att ordet nigger, som ju de facto är nedvärderande, så importerar man i lydstaten Sverige de värderingar som husse USA lägger till sig med. Ordet neger och nigger är ju snarlika även om andemeningen i orden är stor skillnad. Ordet neger i det svenska språket har ju aldrig varit nedsättande men har blivit det av influenserna från USA som man ju i Sverige älskar att ta till sig.Svårare är det inte.

   • Jag ser det på samma sätt som du gör Plex. Nigger kommer i sin tur förmodligen ifrån Nigerian. Med andra ord borde det vara förbud att använda ordet ”Svenne” för svensk (Ironi).

    Jag tar inte illa upp om en Neger eller en Blatte säger Svenne till mig. Faktisk så bryr jag mig inte, men ibland används Svenne som nedvärderande mot svenskar. Så om det anses fel att säga ”neger eller blatte” bör då inte det vara lika fel om någon av utländsk härkomst säger svenne till oss?

    Och till er som tycker att jag far med ”fula” ord i den här kommentaren vill jag bara säga, läs min förra kommentar där uppe.

 2. Professorer, sociologer, *-loger i allmänhet vid universitet och högskolor har ett gemensamt – de slutade aldrig skolan.

 3. Är getmjölken brun dom dricker i Afrika eller är dom självplågare enligt våra såkallade ”lärda” ?

 4. Bland i ett par skedar Obo’y så är det inga problem…eller kanske blir man en svart maktfaktor då ?

  • Haha det där med kinapuffar har de redan tagit bort. Inga kineser längre på påsarna 🙂

 5. Demoniseringen av mjölken som ”högerextrem” är globalisternas försök att skrämma människor bort från konsumtion av mjölkprodukter så att de kan lägga ner djurhållande jordbruk. De vill att vi nöjer oss med deras GMOsojamjölk, insekter och syntetiska livsmedel.

LÄMNA ETT SVAR

Vänligen ange din kommentar!
Vänligen ange ditt namn här