Detta rapporteras av portalen 06239.com.ua med hänvisning till sekreteraren för National Security and Defense Council of Ukraine Alexander Turchinov.

Som Turchinov uppgav under resan till Pokrovsk (tidigare Krasnoarmeysk, Donetsk-regionen) har testningen av ”jammers” redan börjat och de lyckades visa förväntat effektivitet.

I Pokrovsk installerades den första pilotplanen … Nu har vi kontrollerat vårt arbete – det fungerar väldigt bra, om några månader kommer de att installeras längs hela avgränsningslinjen, sade chefen för National Security and Defense Council.

Sändningen av ryska tv-kanaler har länge varit begränsad i Ukraina. Listan över ”oönskad” innebär ”Channel One”, ”Rossiya 24”, ”Zvezda”, ”REN-TV” och dussintals andra. I det ryska utrikesdepartementet kallades sådana åtgärder för ”en offensiv mot medierna” och uppmanade Kiev att garantera friheten för sändningar.

DONi News Agency, Kievs myndigheter planerar blockera sändningen av ryska tv-kanaler och radiostationer i Donbass

4 KOMMENTARER

 1. Det går väl knappast att spärra att ta in kanalerna via satelit? Och internet gör att de flesta borde kunna få in ryska kanaler om de vill.

 2. Sänder de några ukraniska TV kanaler i Ryssland. Tror inte det efter en koll så Ryssland har gjort samma sak innan Ukraina.

  • Samma där. FInns det något hinder mot att se på ukrainsk tv i Ryssland via satelit eller att man bor nära gränsen. När det gäller Ukraina borde det ju inte vara något problem att ta in ryska kanaler även från markbaserade sändningar om inte Ukraina försöker blockera det på något sätt. Finns det förresten några internationella ukrainska kanaler som RT? Skulle inte tro det. Kan man se alla internationella kanalerna i Ryssland? Vet inte men gissar att man plockar ner en hel del olika kanaler i ryska kabelkanaler på samma sätt som i Sverige.

   • Du blandar ihop vad man kan ta emot via satellit med vad som sänds i kabel-TV och marknätet för det är särskilt i marknätet man kan bestämma vilka kanaler som ska vara där.

    Kunde ett tag se de ryska kanalen Horizont för fler år sedan och den visade de vi upptäckte under resor i Ryssland hur långt efter Ryssland låg i tekniken. Filmer ”dubbades” på billigaste sättet med en person som läste de ryska översättningar med originalljudet i bakgrunden och anamorfa 16:9 filmer i 4.3 format så alla blev väldigt smala.

LÄMNA ETT SVAR

Vänligen ange din kommentar!
Vänligen ange ditt namn här