Stig Berglund diskuterar kärnvapen och vad det till exempel skulle innebära om en atombomb släpptes över Stockholm.

Det har hänt något när det gäller diskussionen om kärnvapen. Förr togs denna fara på stort allvar, men nu har en märkbar nonchalans letat sig in i frågan, trots den mycket allvarliga situationen i Ukraina.

Tidigare var uppfattningen att man skulle rusta ner. Idag är det snarare tvärtom.

– USA var väldigt mycket för nedrustningsavtal, påpekar Stig Berglund. Efter Ronald Reagan blivit skjuten låg han på sjukhus och tittade på en film som heter ”The Day After”, som beskriver vad som händer om en medelstor amerikansk stad utsätts för en kärnvapenattack. Han blev väldigt illa berörd av denna film. Han frågade militären om det som filmen beskriver verkligen var korrekt, och fick svaret att det troligen är ännu värre. Det var då han bestämde sig för att så här kan vi inte ha det. Vi måste bli av med så mycket som möjligt. Det är dags att förhandla med Sovjet, Michail Gorbatjov. Så de nådde ju fram till en del avtal.

Läs mer på swebbtv.se, Från nedrustning till politisk kärnvapen-arrogans: ”Inte en fråga som bör nonchaleras, utan hanteras”

1 KOMMENTAR

  1. Tyvärr har Sverige inte någon politiska självständighet, det verkar att svensk regeringen styrs av amerikanska Deep State. För att lämna neutralitet och tillåta planera i landet livsfarliga vapen, det går absolut mot detta värdegrund som hade Sverige tidigare. Den suicidala agendan körs av globalisterna.

LÄMNA ETT SVAR

Vänligen ange din kommentar!
Vänligen ange ditt namn här