I mars 2015 delgav visselblåsare Scott Bennett information till franska myndigheter som visade på finansiering av ISIS från Saudiarabien, Amerikanska UD och CIA. Information som potentiellt kunde blottat terrorismens livlina och en gång för alla ryckt mattan under ISIS. Inget hände. Åtta månader senare skedde dådet i Paris.

Scott Bennett är f d U.S. Army Special Operations Officer, analytiker i kontraterrorism vid amerikanska UD och Pentagon samt var analytiker för psykologiska operationer vid Booz Allen Hamilton.

I den här video inspelad i mars 2015 samtalar han med en officer från franska underrättelsetjänsten om finansiering av terrorism från Saudiarabien och gulfstater via bankerna UBS och HSBC. Samtalen ska ha ägt rum vid flera tillfällen under en längre tidsperiod.

Hans uppgifter bygger bl a på information avslöjat av visselblåsaren Brad Birkenfeld gällande mörkläggning av amerikanska regeringen och hans fängslande för att dölja besvärlig information om UBS och klienter i USA.

Vid 15:00 minuter berättar han om kopplingen mellan Edward Snowden, Julian Assange, Brad Birkenfeld och honom själv i blottläggandet av finansiering av terrorism och ISIS från saudiarabiska kungafamiljen, amerikanska UD och CIA.

Franska myndigheter vägrade uppenbarligen att göra något med informationen. De var däremot mycket intresserade av information som kunde knytas till franska intressen.

Hade de lyssnat kunde de enligt Scott Bennett fått vetskap om 19 000 namn, platser och Schweiziska bankkonton använda för att finansiera terrorism, köp av vapen, rekrytering av soldater för ISIS i Syrien och terrordåd liknande det som hände i Paris och Bryssel.

Källa

palbergstrom.com

LÄMNA ETT SVAR

Vänligen ange din kommentar!
Vänligen ange ditt namn här