Om du har valt en trevlig hemester i sommar kan du med fördel använda tiden till att fräscha upp din bostad. Sommarmånaderna är perfekta för att renovera och fixa till hemma, det är att dessutom är trevligt sätt att umgås med familjen och göra saker och ting tillsammans.

Men är du orolig för att en renovering hemma skulle kosta mycket pengar? I så fall kan du med fördel läsa vidare här, för vi ger en massa bra tips på hur du billigt och enkelt kan fixa till och fräscha upp din bostad utan att det behöver kostar skjortan.

Det behöver inte bli så dyrt

Några av de saker som kostar mest är självklart nya möbler så att om du vill spara pengar på möblerna kan du titta närmare på möbelföretag som har bra erbjudande på fåtöljer. Du behöver givetvis inte köpa allt nytt du kan även återanvända många av de möbler du har i din bostad, det är inte bara billigare utan även miljövänligare.

Skapa platser att umgås på

Vill du skapa en ny möbelgrupp kan du med fördel blanda dina existerande möbler med en del nya. En gammal soffa kan enkelt få nytt liv med ett par nya kuddar och ett nytt snyggt soffbord. Samtidigt får möblerna hemma hos dig ett nytt liv när du målar om och förändrar inredningen. Ett bra sätt att skapa stor förändring med lite pengar är även att byta växter och gardiner.

Om du inte är sugen på att måla om hela din bostad kan du istället satsa på nya mattor. En färgglad matta i en härlig färgglad nyans kan ge sprudlande energi till ett trist rum.

Börja med att planera din bostad

Först och främst bör du tänka igenom vad du vill göra om hemma hos dig själv. Planera helt enkelt vad det är för förändringar du vill ha. Börjar med att sätta dig ner och tänker igenom vad det är du är missnöjd med, vad skulle du vilja förbättra i din bostad? Finns det någonting du saknar hemma hos dig själv?

Det är bra frågor att ställa sig själv när man ska planera hur renoveringen och uppfräschning av bostaden ska gå till. När du skrivit ner de saker du vill förändra kan du enkelt börja titta på lösningar.

Om du är trött på ditt kök, men inte vill lägga pengar på att riva ut hela köket och sätta in ett nytt, kan du med fördel till exempel måla om köksluckorna. Det är ett billigare sätt att skapa ett helt nytt uttryck i köket.

Samtidigt kan du komplettera med nya textilier såsom gardiner, mattor eller växter. När du har planerat vilka förändringar du vill ha och hittat lösningar är det bara att sätta igång.

Lycka till!

LÄMNA ETT SVAR

Vänligen ange din kommentar!
Vänligen ange ditt namn här