En torktumlare är inte fel att ha, då det kan spara en hel del tid. Med den kan du få dina kläder och annat torrt på ett snabbt och enkelt sätt. Det är inte heller fel att tumla handduken under tiden du står i duschen, för att få en varm handduk att torka dig med! Det finns många fördelar med att skaffa en torktumlare. Kanske du inte har så gott om plats hemma att hänga tvätt? Det tar ju dessutom tid för blött tvätt att torka då det bara hänger. Med en torktumlare så går det mycket snabbare. Tänk bara på att inte allt går att tumla, läs på tvättlappen.

Att välja torktumlare

Om du bestämt dig för att du ska köpa dig en torktumlare, så är det en del saker att tänka på. Först är det bra att kolla av hur mycket plats du har att ställa den på. Är det så att du kan ha den jämte din tvättmaskin eller ska den ställas ovanpå din tvättmaskin? Du bör även se till att välja rätt kapacitet på din torktumlare, det mäts i kilon. Det är smart att välja samma kapacitet på tumlaren som du redan har på tvättmaskinen. Det så att du kan tvätta och tumla lika mycket kläder utan att dela upp det.

Olika modeller av torktumlare

Det finns idag flera olika typer av torktumlare, klicka här för att läsa mer. Du har bland annat kondenstumlare, frånluftstumlare och värmepumpstumlar. De fungerar på lite olika sätt, men alla modeller gör dina kläder torra. Den vanligaste tumlaren som många brukar välja är kondenstumlaren. Den fungerar nämligen bra att ha i många olika utrymmen eftersom fukten hamnar i en behållare som vatten, som bara är att hälla ut. De andra modellerna kan behöva ha ventilation av något slag för att fungera på rätt sätt.

LÄMNA ETT SVAR

Vänligen ange din kommentar!
Vänligen ange ditt namn här