Föräldrarna var inflyttade från Italien och Gerald Celente växte upp i Bronx, New York på 40 och -50-talen. Föga anande någon då att den unge mannen 50 år senare skulle sopa mattan med gräddan av politiska analytiker och nationalekonomer i världen. Efter att ha arbetat som biträdande adjungerad professor på St. John’s-universitet blev han i början på 70-talet assistent till en senator från New York, något som han senare beskrev som det värsta jobb han haft. 1973-79 jobbade han sen som specialist på regeringsärenden och pendlade mellan Chicago och Washington.

Trött på det politiska hyckleriet och på massmediernas flathet grundade han 1980 The Socio-Economic Research Institute of America, vilket sedan blev Trends Research Institute i Kingston, New York och de arbetar med att analysera trender inom ekonomi och politik. Genom att studera historia, socioekonomiska ämnen, konjunkturer och fakta gör man sedan affärsanalyser, prognoser och förutsägelser om troliga scenarier på den världspolitiska och ekonomiska arenan.

Celente förutspådde aktiekraschen -87, Sovjets upplösning 1992, den asiatiska valutakrisen 1997, 9/11-attacken 2001, kriget i Irak 2003 och finanskrisen 2008-2009. När Federal Reserves chef Ben Bernanke år 2007 förklarade att ”det värsta nu är bakom oss” så hävdade Gerald Celente att vi snart kommer att få se den värsta depressionen någonsin i vad han kallade Paniken 2008. Mycket riktigt kraschade börsen i september 2008 i vad som sen kom att kallas ett finansiellt 9/11:

New York Post skrev att: ”Om Nostradamus levt idag, skulle han haft svårt att hänga med Gerald Celente”. En annan skribent skrev att: ”Celente är inte Nostradamus, han är bättre”. Gerald Celente hävdar att vi kommer att få se skatterevolter och matkravaller i USA under 2012 på grund av orättvisorna: ”Grunden är lagd för panik på gatorna och precis som tvillingtornen kollapsade uppifrån och ner så kommer även den amerikanska ekonomin att göra det.”

I April 2009 skrev Celente:

”Wall Street styr vårt ekonomiska liv och media manipulerar våra sinnen. De här systemen kan inte ändras inifrån. Det finns inget alternativ. Utan en revolution, kommer de här institutionerna att försätta landet i konkurs, fortsätta utkämpa misslyckades krig och hålla oss i ständig intellektuell underkastelse.”

Celente beskriver sig själv som en politisk ateist och säger: ”Det här har inget med höger eller vänster att göra. Det har att göra med att folk förlorar sina hem och sina jobb och att regeringen skinnar dem för att betala förlusterna för ”storbolagen som inte får falla” medan folk förlorar allting”. Celente säger också apropå Washingtons sätt att hantera krisen ”att tillsätta samma personer som orsakade de ekonomiska problemen för att lösa dem är som att tillsätta Bugsy Siegel & Al Capone för att lösa brottsligheten:

Celente hävdar att valet mellan demokrater och republikaner är ett spel för galleriet och säger att Amerika har ett tvåhövdat enpartisystem vars lögner amerikaner börjar se igenom. Enligt Celente har Bushklanen och Clinton ett stort ansvarar för det som skett och Obama går i deras fotspår. Amerika är på väg in i ett fascistiskt system hävdar Celente och kallar politikerna och deras hejdukar för clowner och hycklare som struntar fullkomligt i vanligt folk men gärna gynnar de rika och mäktiga.

Celente hävdar att makthavarna inte tvekar att starta krig på falska grunder och han har inget till övers för den press som hjälper till att hamra in krigspropaganda och annan smörja i huvudena på allmänheten. Han hävdar att man kan vara helt förvissad om att den styrande eliten är skolade vid de tre ”finaste” universiteten, eller som han också brukar uttrycka det: ”Harvard, Princeton, Yale – Bullets, bombs and banks”. Han förutspår ett tredje amerikanskt parti 2012, som han valt att kalla progressivt Libertanskt och att det kommer att vinna mark med hjälp av internet.

Han varnar också för all den dynga som folk konsumerar i form av snabbmat, sötsaker och aspartam och som tillsammans med den hjärntvättande televisionen och bristfälliga utbildningen ytterligare dummar ner dem och gör dem lättmanipulerade. Celente gör även trendanalyser på länder i Europa. Idag så har dock USA det största gapet mellan fattiga och rika av alla länder i väst och det så kallade räddningspaketet har gjort de rika rikare och de fattiga fattigare, förklarar han:

Gerald Celente har även uttalat sig angående hyckleriet från olika makthavare angående Wikileaks avslöjanden, vilket har fått både maktens förlängda armar bland massmedia och akademiker att surna till på honom. Notera till exempel hur programledaren på FOX i det första av de två inslagen här under skakar på huvudet och suckar åt Celente:

Valet står mellan en våldsam revolution eller en fredlig renässans, menar Gerald Celente. Antingen fortsätter vi som förut och går mot kaos eller så vaknar vi upp och börjar använda förnuftet.

Källor:

MAJOR TRENDS FORECAST BY GERALD CELENTE

Gerald Celente on Dori Monson Show 18 Mar 2010

Artikel skriven av Michael Delavante, Gerald Celente – en modern Nostradamus

Originalartikel

LÄMNA ETT SVAR

Vänligen ange din kommentar!
Vänligen ange ditt namn här