“Vacciner är säkra och de etablerade auktoriteterna har rätt på denna punkt”. Det är budskapet som levereras. Den breda mediebilden är tämligen likriktad. Men i hela Europa ökar kritiken mot vaccinering. Det är särskilt bland småbarnsföräldrar och högutbildade som kritiken är som mest utbredd mot både de kortsiktiga och långsiktiga effekterna av vaccinering. Utöver risken för biverkningar och skadliga tillsatser ifrån tillverkarna ifrågasätts också själva nyttan med att vaccinera sig mot barnsjukdomar.

– Högst vaccinmotstånd hittar vi bland de välutbildade, bekräftar Heidemarie Holzmann, professor vid Wiens medicinska universitet i Sveriges Radios reportage “Europas kraftiga vaccinationsmotstånd” i programserien Vetandets värld.

Heidemarie Holzmann är också ledare för referenscentrat för mässling, påssjuka och röda hund (MMR). Hon menar att högutbildade i högre grad motsätter sig auktoriteter, tänker självständigt och eftersöker information på egen hand.

Läs mer på nyadagbladet.se

2 KOMMENTARER

  1. En person som har høy utdannelse (f.eks leger) har ikke nødvendigvis fått de beste utdannelser fordi de er ikke nysgjerrige og de stiller ikke spørsmål til såkalte ”etablerte fakta”.
    De som har de beste utdannelser er de som er nysgjerrige og som da stiller spørsmål.
    Dette må begynne i skolen. De beste lærere oppmuntrer barna til å være nysgjerrige!

LÄMNA ETT SVAR

Vänligen ange din kommentar!
Vänligen ange ditt namn här