Japan har haft få dödsfall av covid-19 sett till befolkningsmängd. De ska inte ha infört lockdowns och gjort begränsat med pcr-tester.

En ny studie (preprint) av forskare från Tokyo och Boston visar att mängden antikroppar (IgM och IgG) bland befolkningen steg från 5% i maj till 50% i slutet på augusti. De har alltså haft en spridning bland befolkningen.

Munskydd som är vanligt i Japan stoppar alltså inte viruset vilket motbevisar en tveksam japansk undersökning som påstår detta med ett upplägg i laboratoriemiljö som inte speglar verkligheten.

Något hindrar covid19 trots ett förhållandevis normalt samhällsliv. Kanske har det varit luftfuktigheten som har stor betydelse för spridningen av virus, en genetisk egenskap eller att man haft fler och tidigare utbrott av coronavirus vilket skapat korsimmunitet.

Kost kan mycket väl vara den avgörande skillnaden.

Japaner dricker mycket grönt te vilket har flera positiva egenskaper för immunsystemet. Bland annat en effekt liknande den hos malariamedicin som använts mot covid19 runt om i världen med positiva resultat.

Grönt te innehåller stora mängder av epigallocatechin gallate ( EGCG) som fungerar som en jonofor, dörröppnare för zink som slår ut virusets förmåga att replikera sig ( quercetin har samma funktion).

Äldre japaner har goda nivåer av D-vitamin. Gott om fisk i maten. Många studier visar att brist är en avgörande faktor för att bli svårt sjuk i covid19.

Sverige har gjort rätt förutom att låta äldre dö genom fel eller ingen vård och ignorans av botemedel som dessutom, troligen haft näringsbrist.

Japan visar hur vi kan gå vidare. Myndigheter och mainstream media bör basunera ut vikten av grönt te  eller andra jonoforer, god näring i allmänhet och extra D-vitamin i synnerhet. Sedan kan vi återgå till normalläge.

palbergstrom.com, Japan ger oss rätt strategi för att återgå till normalläge

LÄMNA ETT SVAR

Vänligen ange din kommentar!
Vänligen ange ditt namn här