Bezos Earth Fund har meddelat ett inledande åtagande på 60 miljoner dollar för att etablera en fond för att förbättra alternativa köttprodukter genom att göra dem billigare och smakligare.

Jeff Bezos fästmö, Lauren Sanchez, som också är vice ordförande för Bezos Earth Fund, meddelade tisdagen den 19:e mars skapandet av Bezos Centers for Sustainable Protein (BCSP).

De 60 miljonerna kommer att finansiera skapandet av BCSP-forskningscenter vid flera universitet under de närmaste fem åren. Dessa forskningscenter kommer att fokusera på att minska tillverkningskostnaderna för fejkkött och öka kvaliteten och näringsvärdet av så kallade ”hållbara proteinkällor”. Den initiala investeringen kommer också att gå till initiativ för att förbättra smak och konsistens av artificiellt kött.

”Det finns också enorma möjligheter att förbättra konsistensen och öka smaken genom innovation inom cellbiologi och teknik,” sade Bezos Earth Fund i ett uttalande.

Den initiala investeringen är en del av Bezos Earth Funds åtagande att tillhandahålla en miljard dollar till ”mattransformation”. Detta har sett Bezos stora förmögenhet riktas mot projekt relaterade till att minska metanutsläpp, främja sjögräsodlingsindustrin och forska om alternativ till bränning av grödor, bland annat.

Konsumenter är fortfarande osannolika att övergå till att äta fejkkött på grund av kostnad, smak och näring

I ett pressmeddelande utgivet av Bezos Earth Fund, noterade fonden att den initiala investeringen skulle tillämpas på innovation inom alla typer av alternativa proteiner, inklusive växtbaserade, laboratorieodlade och fermenterade kött. Finansieringen kommer att riktas till alla initiativ som riktar in sig på de ”stora hindren” för branschens tillväxt, dessa är att sänka kostnaderna, öka kvaliteten och öka näringsfördelarna.

Dessa problem har avsevärt hämmat tillväxten för industrin för odlade köttprodukter. Hittills har endast två sådana företag fått godkännande av Food and Drug Administration för att sälja sina falska köttprodukter, vilket visar att dessa typer av livsmedel fortfarande är långt ifrån att på ett överkomligt sätt ta sig in på mainstream-marknaden.

En studie från den ideella organisationen Good Food Institute fann också att konsumenterna främst är oroliga för pris och därefter för smaken på de livsmedel de äter och de huvudsakliga anledningarna till att de avråds från att köpa växtbaserade produkter.

Växtbaserat nötkött kostar dubbelt så mycket som vanligt nötkött, och fyra gånger så mycket som kyckling. Dessa priser har lett till att investeringarna minskat med 78 procent under 2023.

I sitt tillkännagivande av BCSP hävdade Sanchez att ”innovationer” var nödvändiga i industrin för laboratorieodlat kött för att möjliggöra för världen att ”föda 10 miljarder människor med hälsosamt, hållbart protein under detta århundrade.”

”Detta kommer att kräva massor av innovation,” tillade hon. ”Vi investerar tungt i [köttsektorn] och uppfinningar som kommer att ge kunderna köttalternativ som är bättre för jorden.”

naturalnews.com, Jeff Bezos investerar 60 miljoner dollar för att sänka kostnaderna, förbättra smaken och öka näringsvärdet av fejkkött

LÄMNA ETT SVAR

Vänligen ange din kommentar!
Vänligen ange ditt namn här