Grundaren av nätverket WikiLeaks som senast publicerade 92 000 hemliga dokument från NATO-högkvarteret Pentagon hade en presskonferens vid LO-borgen. Ett sextiotal journalister och personer från alternativ media deltog och åtta videokameror dokumenterade Assanges framträdande.

Julian Assange berömde Sverige för vårt långa stöd till deras arbete och genom att skydda journalister. Men påpekade också att Pentagon vill hålla borta information om att Sverige är en i praktiken allierad till NATO. Samma sak gäller för Jordanien som inte många känner till deltar i kriget. Han nämnde också att den ledande median inte rapporterar sanningen utan bara framför en uppfattning av den vilket i praktiken bara blir propaganda.

Julian Assange berättade vidare att ingen inom NATO skadats som orsak av att alla dessa dokument har blivit allmän tillgång. Dessutom nämnde han att WikiLeaks finansieras mestadels av dem själva samt olika privatpersoner. Nätverket som han startat verifierar inte källan till informationen men däremot dokumenten som görs tillgänglig för allmänheten, avslutade Julian sitt seminarium med.

Julian assange

Julian assange

Vaken har nu lagt upp en fullständig video i fem delar på seminariet här.

LÄMNA ETT SVAR

Vänligen ange din kommentar!
Vänligen ange ditt namn här