Dokumentären “An Exposé of the Fake News BBC” avslöjar hur BBC och den välmeriterade journalisten John Sweeney använder alkohol och manipulationer för att styra intervjuade personer att medverka i BBC:s narrativ med syftet att krossa den omtalade medborgarjournalisten Tommy Robinson.

Det handlar om BBC Panorama, motsvarande Uppdrag Granskning, som hade för avsikt att slutgiltigt smutskasta medborgarjournalisten Tommy Robinsons rykte. BBC hade dock inte räknat med att de själva redan var föremål för dolda kameror och mikrofoner.

Tommy Robinson lyckades genom en tidigare avhoppad medarbetare få reda på att Hope Not Hate, en Expo-liknanden organisation, av svenska FOI betecknad som en vänstergrupp som använder hot och trakasserier i sin verksamhet, är involverad i dokumentären om Robinson.

John Sweeney fastnar i “honey trap”

Lucy Brown, en kvinnlig medarbetare till Tommy Robinson som hoppat av blir kontaktad av John Sweeney i tron att det går att använda hennes ord för att svärta Robinsons rykte. Sweeney känner dock inte till att hon återigen samarbetar med Robinson och att hon bär dold kamera och mikrofon.

Lucy Brown avslöjar innan mötet med Sweeney att Hope Not Hate försökt att styra upp BBC-dokumentären om Robinson. Organisationen kontaktade henne och arbetsnamnet på filmprojektet var  “tommy take down”. Hope Not Hates funktion var att förse BBC med “smuts” om Robinson. Om Lucy Brown valde att medverka i arbetet skulle hon få 5000 pund.

Läs mer på newsvoice.se