Den 2 april berättade Russia Today att NATO och USA avbrutit samarbetet med Ryssland om Afghanistan, vilket betyder att man även avslutade det lilla samarbete mot narkotikahandeln man också hade. Man svartlistade även chefen för Rysslands narkotikabekämpande myndighet Viktor Ivanov. Det betyder att man gått emot Ryssland så mycket att även dess narkotikabekämpning gjorts till en fiendesak, dvs att Nato inte bara i praktiken utan också i officiell politik de facto stöder att knarket får flöda som ett Natovapen in i Ryssland.

Russia Today berättade att opiumskördarna i Afghanistan är rekordstora. RT skrev följande den 4 april:
”USA har infört sanktioner mot Ryssland och ett antal av deras tjänstemän, vilket bryter av de kontakter som utvecklats under många år. På den nya svarta listan står Viktor Ivanov, chef för Rysslands narkotikabekämpande myndighet, och även vice-ordförande i den rysk-amerikanska presidentkommissionens arbetsgrupp för bekämpning av den illegala narkotikahandeln. Rysslands narkotikabekämpningschef anklagade Washington för att försöka dölja sitt ansvar för narkotikakrisen i Afghanistan.”

”Åtgärder mot den blomstrande heroinproduktionen i Afghanistan har bortprioriterats sedan amerikanerna ockuperade landet. Afghanistans nya president som kommer att väljas nästa helg, kommer att vara tvungen att kämpa mot rekordstora opiumskördar. Sedan USA kom in, störtade talibanerna och ockuperade Afghanistan 2001 har heroinproduktionen i landet ökat hela 40 gånger….”

”Förra året beräknades att antalet heroinmissbrukare i hela världen som dött på grund av afghanskt heroin under det föregående årtiondet, med stor marginal vara fler än en miljon”, skrev RT.

Det blev en rekordstor skörd förra året. Enligt FN:s narkotikakontrollorgan INCB (International Narcotics Control Board) tar afghanska vallmofält nu upp rekordstora 209.000 hektar, en ökning på 36 % från 2013. Över hälften av alla provinser odlar opiumvallmo.

Även missbruket bland Afghanistans befolkning är rekordhögt. FN anger att en av trettio afghaner är drogmissbrukare, vilket är över en miljon av en befolkning på 30 miljoner. Detta gör att Afghanistan inte bara producerar 89 % av världens opium, utan även blivit en av världens ledande narkotikakonsumenter.

Originaltext: larouche.se, Knark har blivit ett Natovapen

LÄMNA ETT SVAR

Vänligen ange din kommentar!
Vänligen ange ditt namn här