Med bakgrund av den växande globala medvetenheten om de många dödsfall och skador orsakade av det experimentella covid-19-vaccinet minskar efterfrågan på dessa sprutor snabbt och miljontals doser kan behöva slängas. Potentiellt riskerar så mycket som tiotals miljoner doser att behöva kastas bort, rapporterar DN.

”- Vi har ett stort överflöd av vaccin, men har ändå fastnat på en täckningsgrad på mellan 30 och 50 procent i flera länder. Många är tveksamma till vaccinet, men det finns också många som anser sig ha ett gott skydd efter att ha smittats under omikronvågen”, säger Sveriges vaccinsamordnare Richard Bergström till DN.

Den bristande vaccinationsviljan är det som gör att Richard Bergtröm ser WHO:s mål; att två doser covid-vaccin ska ha tilldelats 70 procent av världens befolkning när halva året gått, som osannolikt att lyckas. Enligt uppgifter från FN har minst en dos tilldelats 70 procent av befolkningen i höginkomstländer medan låg- och medelinkomstländer endast ligger runt 15 procent, skriver DN.

Farliga biverkningar orsakade av covid 19-vaccinet
Läkemedelsverket (SMPA) har nu släppt resultaten från sin studie om farliga biverkningar orsakade av covid-19-vaccinet. Slutsatsen är huvudsakligen att det finns en ökad förekomst av hjärtmuskelinflammation, främst hos unga män som vaccinerats med Pfizer-Biontechs coronavirusvaccin – ännu högre är förekomsten för dem som fått Modernas vaccin.

Denna forskning kommer i samband med över 100 plötsliga och mycket misstänkta dödsfall bland professionella idrottare som tagit covid-19-vaccinet under det senaste året. Enligt SMPA är risken för hjärtmuskelinflammation högre efter två doser än efter en, detta gäller för båda vaccinerna.

De extra fallen bland män i åldersgruppen 16-24 år innebär att hjärtmuskelinflammation är fem gånger vanligare efter Comirnaty och cirka 15 gånger vanligare efter Spikvaccin jämfört med den ovaccinerade gruppen. Den ökade risken kan också ses hos kvinnor, men då på betydligt lägre nivåer. SMPA hävdar dock att båda biverkningarna är mycket sällsynta, och att fördelarna med vaccinet överväger riskerna för biverkningar. Studien genomfördes tillsammans med flera nordiska myndigheter och mer än 23 miljoner människor har inkluderats.

Kommer Ukraina att delas upp?
Det började för en månad sedan som ren spekulation på sociala medier och Telegramkanaler i Polen och Ryssland. Tanken är att Polen skulle skicka in trupper och upprätta ett protektorat över västra Ukraina, för att neka Ryssland kontroll över hela Ukraina. Området gäller samma länder som Polen ägde under medeltiden, liksom från 1918 och fram till 1938.

Den polska regeringen förnekar sanningen i påståendet, men ryktena att Warszawa diskuterar idén med USA är ihärdig. Det polska försvarsministeriet tillkännagav dock storskaliga militära övningar för maj, med kraftig förflyttning av kolonner med militär utrustning i norra och östra delen av landet. Även om ett polskt ingripande kan omintetgöra ryssarna går det stick i stäv med Warszawas imperialistiska ambitioner, eftersom Polen skulle vilja återta dess förlorade mark. En jämförelse skulle vara om Sverige flyttade trupper till Finland. Idag kontrollerar Ryssland redan större delen av södra Ukraina och stora delar av östra Ukraina. Moskva sa att det kommer att krävas ännu mer territorium, främst den ukrainska mark där majoriteten är etniska ryssar.

Anthony Fauci fortsätter att skrämma världen med sin pandemi
Medan han anklagas av människorättsaktivister för grov och avsiktlig vårdslöshet som dödat miljoner under de senaste två åren, är Anthony Fauci fortfarande vid makten och fortsätter att promota sin covid-pandemi. Anhängarna som tror på hans övertygelser blir allt färre, och frihetsaktivister har liknat hans trosföreställning som en kult.

Tidigare i veckan sa Fauci att USA är ”ute ur pandemifasen”. På onsdagen gjorde han dock en av sina ökända helomvändningar där han istället sa: ”Jag vill klargöra en sak. Den akuta delen av pandemifasen.” Vita husets pressekreterare Jen Psaki sa också: ”Vad Dr. Fauci sa är att vi befinner oss i en annan fas av denna pandemi. Vi vet att covid inte är över och att pandemin inte är över.” Tvärtemot vad Fauci och Vita huset säger är uppgifterna tydliga – pandemin är faktiskt över. Enligt officiella uppgifter rapporterar endast ett halvt dussin länder på planeten mer än 100 covid-dödsfall varje dag. Märkligt nog är de länder som leder i covid-dödsfall också de som har några av de högsta covid-vaccinationsfrekvenserna.

 

Video producerad av MEC21 och ThessA i samarbete med vaken.se.

Stötta MEC21 via gofund.me eller buymeacoffee.com/MEC21

Kommer covid-19-vacciner att hamna på historiens skräphög?

LÄMNA ETT SVAR

Vänligen ange din kommentar!
Vänligen ange ditt namn här