Ingen kan väl ha undgått att Wikileaks avslöjanden har fått både politiker, militärer och andra makthavare att gå bananas, men det mest frapperande i hela historien är det motbjudande faktum att det som upprör dem mest inte är vad som avslöjats utan att det avslöjas. Wikileaks har bland annat avslöjat att amerikanska befälhavare ignorerat bevis på tortyr, att amerikansk militär dödat oskyldiga civila, inklusive barn, och att man i vissa fall till och med har gjort det skrattande. Man har dessutom avslöjat att politiker hånar och raljerar andra och inte har några som helst problem med att ljuga.

Wikileaks har också avslöjat att amerikanska diplomater har uppmanats spionera på kollegor i de länder de varit stationerade i och till och med ombetts samla in DNA och fingeravtryck. Läckta dokument visar att USA-ambassader utövat påtryckningar på höga jurister och ministrar i bland annat Spanien för att stoppa utredningar och mål om tortyr i Guantanamo, krigsförbrytelser i Irak och hemliga CIA-flygplan med kidnappade fångar som mellanlandat i landet. Man har även visat att makthavare, som Saudiarabiens ledare, uppmanat USA att bomba ett av dess grannländer, Iran.

Nu hörs ett ramaskri världen över från makthavarnas megafoner att Wikileaks borde terroriststämplas och att Julian Assange borde arresteras, sättas på Guatanamo och till och med mördas. Tom Flanagan, före detta rådgivare till Kanadas premiärminister Stephen Harper anser att Obama borde lägga ut ett kontrakt på Assange och låta mörda honom och han är långt ifrån ensam om dessa åsikter. Fox News Bill O`Reilly, ökänt språkrör för makten i USA, anser att Assange och hans medarbetare borde dödas och den före detta presidentkandidaten Mick Huckabee anser att allt annat än avrättning vore för skonsamt.

Assange och Wikileaks har ju begått synden att avslöja hyckleriet, korruptionen och mentaliteten hos flera av makthavarna i världen genom att redovisa hur de tänker, vad de säger och vad de gör bakom ryggen på allmänheten. Förnärmade likt kejsaren utan kläder kräver de nu vedergällning mot den oförskämda lymmel som har mage att visa omvärlden sanningen, alltmedan de, med god hjälp av pressen, skyller ifrån sig, byter ämne och försöker vända ansvaret för världens elände mot dem som påtalar det.

Föga överraskande hör man ju även kommentarer från en del journalister och andra makthavare om att Wikileaks nog gör mer skada än nytta för världen. En inställning som är helt i linje med den politiskt korrekta historiebeskrivning vi presenteras i skolor, tidningar och TV. De som är av en motsatt åsikt eller ifrågasätter för mycket är då givetvis foliehattar och rättshaverister.

Det har till och med gått så långt att folk som journalisten David Aaronovitch på Time som är författare till boken ”The Rolex of the conspiracy theory in shaping modern history” hävdar att människor som tror på att konspirationer existerar i själva verket är förlorare och att