Vaccinationskampanjen i Kronobergs län går nu in i en ny fas. Fokus riktar sig mot att nå de grupper som ännu inte har injicerats; siffrorna visar två grupper som ligger lägre än det nationella genomsnittet; dessa är invandrare och kategorin 18-39-åringar. Växjö kommun var först med att erbjuda coronavaccinet på gymnasiet, och Ljungby, Tingsryd och Älmhult väljer nu att följa deras exempel. Lena Andersson Nazzal som är vaccinkoordinator i Kronobergs län, tillade att vaccinationer vid gymnasieskolan börjar denna vecka.

Vaccinationspass får svensk dirigent att lämna San Franciscos Symfoniska kör
Den svenske kördirigenten Ragnar Bohlin har tagit ställning och försvarar de mänskliga rättigheterna. Han kommer att lämna sin ställning som chefsdirigent för San Francisco Symphony Chorus pga kravet om vaccinpass för anställda, skriver Dagens Nyheter. I ett mail till tidningen kritiserade Ragnar Bohlin den ”indirekt obligatorisk vaccination” och sade att kravet på ett vaccinpass ”skapar ett segregerat samhälle”. Symfoniorkesterns vd, Matthew Spivey, sa att Ragnar Bohlin under sina 14 år som chefsdirigent har varit en viktig del av orkesterns ledarskap. Kören erhöll under dessa år en Grammy för inspelning av Mahlers åttonde symfoni.

Japan dumpar miljontals förorenade vaccindoser
Det experimentella covid-vaccinet fortsätter att plågas av skandaler. I läkemedelsbranschens senaste bakslag säger Japan att de nu dumpar 1,6 miljoner doser av Modernas experimentella covid-vaccin. Beslutet har föranlett flera japanska företag att stoppa arbetares vaccinationer och lett till att den europeiska tillsynsmyndigheten nu inleder en undersökning i frågan. Problemet gäller föroreningar i vaccinet som enligt uppgifter rör sig om metallpartiklar. Moderna försöker skylla på det spanska företaget Rovi, som förpackar företagets vacciner utanför USA. Rovi säger att de ”arbetar för att kunna ge all information ” om händelsen. Den Europeiska läkemedelsmyndigheten undersöker också föroreningsincidenten.

Alla delar i inslaget från MEC21 i samarbete med Vaken.se:
• Kronobergs län utökar vaccinering i skolor
• Vaccinationspass får svensk dirigent att lämna San Franciscos symfoniska kör
• Island har rekordmånga fall av covid trots hög vaccinationsgrad
• Covid-våg drabbar det vaccinerade Vietnam
• Japan dumpar miljontals förorenade vaccindoser

Video producerad av MEC21 och ThessA.
Stötta MEC21 via gofund.me eller buymeacoffee.com

Fler svenska program på MEC21:s bitchute-kanal

LÄMNA ETT SVAR

Vänligen ange din kommentar!
Vänligen ange ditt namn här