Kryptovalutorna med högst börsvärde

bitcoin

Kryptovaluta som investering är mycket populärt. Det drivs på av att kurserna på Bitcoin och de stora valutorna har en kraftig volatilitet och passar därmed bra för daytrading.

Men hur fungerar egentligen kryptovalutor? För att förklara krypto-tekniken så behövs mer än en artikel likt den här. Istället rekommenderar vi att du läser Västkustinvesterarens guide för kryptovalutor.

Kryptovalutor blir allt mer populärt som investeringsform

Är du också intresserad av att investera i kryptovalutor? Det är du inte ensam om. Allt fler får upp ögonen för att köpa valutorna och det är nu enklare än någonsin.

Eftersom det med dagens teknik går att få exponering genom både CFD-certifikat och ETF:er så kan man investera på flera olika sätt och med olika långa tidshorisonter.

CFD-certifikaten är förenat med hög risk, men passar samtidigt mycket bra för den som vill börja med daytrading inom kryptovalutor.

Fem största kryptovalutorna sett till börsvärde

1. Bitcoin

Bitcoin är överlägset världens största kryptovaluta och pionjären inom kryptovärlden även om den inte var den första valutan. Tanken bakom Bitcoins grundande var att skapa en teknik för snabba och billiga transaktioner utan en vinstdrivande tredje part.

2.Ethereum

Ethereum är det näst största varumärket inom kryptovärlden och erbjuder framförallt ett ekosystem. Det innebär att de erbjuder både en plattform och valuta för sina användare.

Deras kryptovaluta heter Ether.

3. Ripple

Ripple har precis som Ethereum en plattform med P2P-teknik för diverse transaktioner. Valutan samarbetar även med flera banker och institutioner på den finansiella marknaden.

4. Bitcoin cash

Bitcoin cash är enkelt förklarat en förgrening från storebror Bitcoin. Den underliggande koden har justerats och därmed bildat en ny version.

5. Tether

Thether är en speciell kryptovaluta. Den är nämligen knuten till en riktig fiatvaluta. Det innebär även att USD-T (USD-Thether) är 1 USD. Detta ska bidra till en stabil växelkurs.

Hur investerar man i kryptovalutor?

Det finns primärt fyra olika sätt att investera i kryptovalutor:

  • Investera i CFD-certifikat som följer valutornas utveckling
  • Investera i ETF:er och andra värdepapper som har valutorna som underliggande tillgångar
  • Investera genom att köpa valutor till en wallet
  • Börja med mining och skapa dina t.ex. Bitcoins

Sparkonto med ränta är ett stabilare sätt att spara

En investering, eller spekulation, i kryptovalutor innebär mycket hög risk. Det innebär även att pengarna du själv väljer att investera måste du ha råd att förlora.

Vill du istället ha ett stabilt sätt att spara men ändå få avkastning på pengarna så bör du välja ett sparkonto med hög ränta.

Trots att räntan är låg på vanliga bankkonton så finns det speciella sparkonton som faktiskt ger dig en helt okej avkastning genom räntor.

Lämna ett svar

Please enter your comment!
Please enter your name here