En intressant intervju av The Daily Caller med f d underrättelseanalytiker Stella Morabito, specialist på propaganda och medieanalys. Hon bekräftar bilden av hur manipulationen av länder i väst inkl Sverige fungerar men gör vissa förtydliganden som är värt att notera.

Första regeln för en lyckad propaganda och manipulering är att människor inte får veta att de blir manipulerade. Något man lyckats ganska väl med, inte minst i Sverige. Tack vare internet börjar detta övertag glida den dolda makten ur händerna.

Manipulationen sker med hjälp av “politisk korrekthet” och genom att skapa en vad hon kallar “semantisk dimma”. Man råder oklarheter och tvivel få råda som ett sätt att behålla kontrollen över konsensus.

Man spelar medvetet på social acceptans och rädslan för att uteslutas ur gruppen, en djupt liggande rädsla. Ignorans och avsaknad av kunskap är en annan viktig aspekt för lyckad propaganda.

Stella Morabito bekräftar bilden av en styrande elit som äger media och drivs av en gemensam agenda som handlar om konsolidering av makt.

Källa/Läs mer

Min notering: The Daily Caller är en konservativ publikation. Strävan efter makt och användandet av manipulation finns säkert i alla politiska kretsar.

palbergstrom.com

2 KOMMENTARER

  1. Jag är glad att vi FORTFARANDE har medier och kanaler som kan sprida ofalska och ofjeka nyheter. Men glöm inte att i framtiden kommer det att begränsas. Därför är det viktigt att vi har privacy och encryption. Jag har ingenting att dölja, men Staten har definitivt någonting som de vill dölja.

LÄMNA ETT SVAR

Vänligen ange din kommentar!
Vänligen ange ditt namn här