Den brittiske läkaren Malcolm Kendrick, verksam vid National Health Service, menar att nedstängningen av samhället bör ses som en total och fullständig katastrof som baserats på falska påståenden. ”Låt oss sluta med detta löjliga nonsens nu och lova att en sådan monumental dumhet aldrig någonsin upprepas”, dundrar han.

Experterna överdrev coronavirusets dödlighet med tusen procent och möjliggjorde därmed en historiskt hård repression. Den brittiske läkaren Malcolm Kendrick menar att myndigheterna i Storbritannien på grund av detta bland annat bär skulden för att över 30 000 människor dött helt i onödan av inställd vård, operationer och isolering.

I februari förutspådde den amerikanske smittskyddsläkaren Anthony Fauci att viruset skulle ”likna en allvarlig influensa” och därför döda omkring 0,1 procent av befolkningen. Sedan hände något och förutsägelserna om viruset fick det med facit på hand att framstå så mycket som tio gånger dödligare än vad det egentligen var.

Malcolm Kendrick är, författare och läkare verksam vid National Health Service i Storbritannien, menar att de siffror om coronavirusets dödlighet som vi har matats med och som fått människor att känna oro, rädsla och kanske till och med panik, har varit gravt felaktiga.

Bakgrunden till att samhället stängdes ner och hårda restriktioner infördes, menar Kendrick, berodde på uppskattningar om att en procent av världens befolkning skulle dö av viruset. 70 miljoner människor globalt, 3,2 miljoner amerikaner och 670 000 döda britter.

Problemet, påpekar Kendrick, är att siffran på en procent är felaktig och har spridits genom ett misstag där en typ av dödlighet ersatts av en annan. Den felaktiga uppmätta dödligheten användes sedan för att uppskatta hur många som skulle dö av viruset och ingen noterade eller påpekade felet i tid.

Den första siffran (Infection Fatality Rate, IFR) handlade om det totala antalet människor som har smittats av viruset och som dör, även om de inte har några symptom eller bara väldigt milda sådana. Den andra siffran (Case Fatality Rate, CFR) handlar om människor som får svåra symptom av viruset och som förmodligen behöver sjukhusvård.

Läs mer på nyadagbladet.se, Läkare: Coronarepressionen har kostat 30 000 brittiska liv

LÄMNA ETT SVAR

Vänligen ange din kommentar!
Vänligen ange ditt namn här