35 000 britter samlades under lördagen vid Trafalgar Square för att protestera mot repressionen och restriktionerna som regeringen infört under coronapandemin och för att visa sin avsky mot de makthavare som man menar gör allt för att manipulera och kontrollera befolkningen.

Protesten som gick under parollen ”tillsammans för frihet” riktade skarp kritik mot de nedstängningar av det brittiska samhället som skett med hänvisning till pandemin. Deltagare på plats bar plakat och ropade slagord med budskap som ”inga mer nedstängningar – ingen social distansering – inga masker” och visade sitt tydliga missnöje med hur regimen har agerat under virusutbrottet.

Till journalister på plats förklarade deltagarna att restriktionerna är oproportionerliga och att Storbritannien nu håller på att ta ifrån folket deras friheter – något som man menar kommer accelerera ytterligare. Protesten i London ska ses som en i mängden omfattande protester runt om i Europa där befolkningarna börjat tröttna på de styrandes godtyckliga begränsning av deras medborgerliga fri- och rättigheter.

Många av demonstranterna gick dessutom ännu längre och skanderade att de inte ville ha något ”Covid-1984” och hävdade att viruset i allt väsentligt är en stor bluff. Massmedia i sin tur passade på att rasa över och fördöma det faktum att deltagarna inte använde masker och för att de inte socialt distanserade, men fick i sociala medier snabbt svar att några sådana krav minsann inte ställdes på systemlojala demonstrationer för klimatet eller för Black Lives Matter.

– Vilken lycka det är att se ut över en ö av förnuft i ett hav av galenskap, inledde författaren David Icke som var inbjuden talare.

– Vi har samlats här idag för att ett dödligt virus sveper över landet och världen och det är inte covid-19, det är fascism! Fascism som rättfärdigas genom villfarelsen om en pandemi, fortsatte han.

Läs mer på nyadagbladet.se, Massiva protester i Storbritannien mot coronarepressionen

LÄMNA ETT SVAR

Vänligen ange din kommentar!
Vänligen ange ditt namn här