Vad finns det för samband mellan koldioxid som är en gas och kolesterol som är ett ämne i människokroppen?

Jo, båda ämnena:
– är absolut nödvändiga för vår överlevnad
– stigmatiseras och utmålas som ett hot för våra liv
– är omöjliga att se eller själva kontrollera effekten av
– ger upphov till ofantligt lönsamma affärer.

Kolesterolet motarbetas oftast helt i onödan med farliga mediciner som ger en mängd svåra biverkningar. Dessa preparat kallas statiner och används för att sänka kolesterolhalten. De säljs med goda förtjänster för hundratals miljarder.

Koldioxid motarbetas genom höga skatter och kostnader för utsläppsrätter som ger mycket stora intäkter och nya affärsområden för bolag som följer trenden. Ansträngningarna har hittills inte alls brutit trenden av ökade utsläpp, tvärtom.

Den stigande trenden är dessutom i princip omöjlig att bryta eftersom bl.a. Kina och Indien bygger ut sina elnät med tusentals kolkraftverk och ökar antalet fordon som drivs med bensin och diesel.

En ytterligare effekt är att kampen mot koldioxiden drivs genom överstatliga organ och nu hörs alltfler röster för att skapa en diktatorisk ledning inom ramen för FN som ska ha detta som uppgift.

Det är en mycket oroande utveckling när alltfler ropar efter diktatur för att lösa ett problem som för det första är kraftigt överdrivet och för det andra sannolikt inte är lösbart utan att kraftigt minska jordens befolkning eller låta en stor del av dess befolkning förbli utan elektricitet och kommunikationer.

swebbtv.se, Lars Bern – Myten om den farliga koldioxiden

LÄMNA ETT SVAR

Vänligen ange din kommentar!
Vänligen ange ditt namn här